Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Fyra nya spelare klara för Malbas

Så börjar lagbygget bli komplett. En kvartett spelare är nu klara för Malbas, och kvartetten kommer vara viktiga rollspelare kommande säsong.

Två spelare kommer från de egna leden och vann junior-SM förra säsongen. En spelare kommer från Eos och den fjärde spelaren kommer från Helsingborg, men har haft en sejour i Malbas i division ett tidigare.

Marko Marinkovic, 21 år, 209 cm, från Helsingborg:
Senaste två säsongerna i Basketettan med Helsingborg, men innan dess två säsonger i Malbas och några korta inhopp i herrlaget i Basketettan. Marko kommer att få en nyckelroll att komplettera amerikanen Jake på centerpositionen. Stor utvecklingspotential.

Gerald Boakye och Emil Isovic, egna talanger, 19 år:
Gerald var med förra säsongen men fick begränsat med speltid, han är en fantastisk försvarsspelare och en stabil pointguard. Emil är forward och en duktig poänggörare och mycket vass skytt. Både Gerald och Emil har nosat på landslaget men inte kommit hela vägen. Båda var nyckelspelare i det Malbas-lag som vann junior-SM.

Erik Friman, 24 år, närmast från EOS, men ursprungligen från Djursholm:
Rutinerad spelare som har fem säsonger i Basketettan bakom sig, tre av dem i Eos. Spelar på position 2-3, 193 centimeter, också en mycket bra skytt och en allroundspelare som nu får chansen att visa upp sig i Basketligan.

Sportchef Janne Hasselström:
– Då är vi redo att köra igång, nu fattas det bara en importspelare och sedan tar vi med största sannolikhet in spelare från Basketgymnasiet som tolfte spelare. Träningen startar nu på måndag 8/8 och vi kör på i två veckor innan Jake och ytterligare en amerikan ansluter. Lasse Elbaek är iväg med danska landslaget på EM-förberedelser och ansluter senare. Sedan startar säsongen med hemmamatch mot Nässjö 7 oktober.

Dela inlägget