Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Person förlänger med Uppsala

Nu är det klart att 25-årige guarden Andreas Person stannar i Uppsala Basket. Parterna är överens om ett nytt kontrakt över kommande säsong.

Andreas Person var i fjol en av Uppsalas absoluta nyckelspelare som med sitt skytte, försvarsspel och ledaregenskaper var nära att ta laget till semifinal.
– Det känns väldigt bra. Jag får åter chansen till en betydande roll samtidigt som vi får möjlighet att bygga vidare på det vi avslutade förra säsongen, säger Person som snittade 14.1 poäng per match under grundserien, för att i slutspelet höja sitt snitt till 16.6 poäng.
– Vi bevisade i fjol för Basketsverige att vi är att räkna med. Vi är ett ungt och utvecklingsbart lag. En andra säsong tillsammans ger oss viktig kontinuitet för att nå resultat, fortsätter 25-åringen.

Även Uppsalas ordförande Staffan Persson är mycket nöjd med att Andreas Person förlänger:
– Andreas är en enormt viktig spelare för oss och för vårt unga, nya lag. Hans speed, både framåt och bakåt, är fantastisk och imponerar på mig. Han visade verkligen vilken potential han hade när han i fjol presterade över vad vi själva förväntat oss av honom. Vi är mycket glada att han valt att fortsätta spela med oss kommande säsong.

En annan spelare som kan vara på väg tillbaka till Uppsala är Rickard Eriksson som tillbringade förra säsongen i Norrköping Dolphins.
– Det finns intresse både från honom och från oss. Han vill komma till Uppsala, han trivs här och vill vara här. Det är en bra spelare och person och självklart kollar vi möjligheterna, säger Uppsalas sportchef John Tillman till UNT.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget