Fotograf:

Ny amerikan klar för Luleå

Det har ryktats de senaste veckorna. Idag blev det klart att den 23-årige amerikanske guarden Quinton Upshur spelar i BC Luleå i vinter.

Säsongen 2015/16 spelade Quinton sitt första år efter college i den portugisiska ligan med Lusitania som han spelade 16 matcher med. Hans snitt blev 16 poäng och fyra returer på 35 minuters speltid. Lusitania slutade sjua i en jämn liga bestående av elva lag. I sommar tränar och spelar Quinton med NBA-laget Toronto Raptors. Under collegeåren spelade Quinton med Northern Arizona University.
– Det är riktigt roligt att få Quinton till BC Luleå och lagbygget för 2016/17. Det är en ung och hungrig spelare i början av sin karriär. Vi tappar erfarenhet med Alex Wesby men får in en väldigt talangfull kille. Quinton är en mångsidig spelare i både anfall och försvar och kommer att tillföra laget mycket från start, säger Luleå-coachen Peter Öqvist och fortsätter:
– Quinton gjorde en bra första säsong i Europa förra året och har en bra sommar med NBA-laget Toronto Raptors, så han kommer att vara i bra form när han anländer till Luleå.

23-åringen kommer troligen till Sverige och Luleå runt den 15 augusti.

Highlights:

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Text: Lasse Mikkelsson

Dela inlägget