Fotograf: Bildbyrån (montage)

Stjärnan tackar nej till EM-kvalet

Förbundskapten Vedran Bosnic och hans svenska landslag har drabbats av ännu ett tungt avbräck i sina förberedelser inför EM-kvalet i september. Spanien-proffset Marcus Eriksson tackar nej.

– Det är tråkigt eftersom vi vill ha med alla våra bästa spelare men vi har förståelse för beslutet och fokuserar nu på de som är med, säger Olle Lundén, elitansvarig för SBBF, i ett pressmeddelande.

Det var ett glädjebesked i början av sommaren för det svenska landslaget när Marcus Eriksson lämnade klartecken till spel i EM-kvalet. Den 22-årige guarden från Uppsala har sedan fem år tillbaka spelat i Spanien och de senaste åren för den europeiska toppklubben FC Barcelona.

Eriksson har dock inte fått spela så mycket som han hade hoppats på och framtiden i Barcelona var osäker. I somras fick klubben däremot en ny tränare och flera nya spelare. Efter kontakt med klubben har Eriksson beslutat att vara tillgänglig från start för att göra allt för att ta en plats i Barcelonas nya lagbygge. Beslutet togs dock inte lättvindigt.
– Det var ett svårt beslut eftersom jag verkligen var taggad på spel men jag hoppas på att kunna spela i landslaget i framtiden och jag önskar laget all lycka till, säger Marcus Eriksson.

Sedan tidigare har Sveriges två största stjärnor Jonas Jerebko och Jeffery Taylor tackat nej till landslagsspel denna sommar.

Sverige spelar hemma den 7 september mot Ryssland i Uppsala och den 14 september mot Bosnien Hercegovina på Hovet i Stockholm. Bortamatcherna spelas den 3 september (Sarajevo) och den 17 september (Krasnodar). Gruppsegraren och de fyra bästa grupptvåorna (av sju grupper) går till EM 2017.

Sverige startar sina förberedelser den 31 juli i Södertälje och spelar förberedelsematcher mot Danmark, Belgien, Polen och Finland under augusti månad.

Dela inlägget