Fotograf: Youtube.com

Danskt framtidslöfte klar för Malbas

Den lovande danske pointguarden Sebastian Åris, 20, har lockats att ta steget över till Malmö och Malbas.
– Jag vill bidra till att Malbas etablerar sig, säger Åris.

Sebastian Åris har de senaste tre åren spelat i Bakken Bears, som varit dominerande i Danmark och spelat i FIBA Europe Cup. Det har givit honom värdefull rutin att spela med och mot de bästa spelarna i Danmark och Europa. Han vill nu prova sina vingar i den svenska Basketligan.
– Efter tre år i Bakken Bears letade jag efter en ny utmaning och fick ett mycket gott intryck av klubben och coach Henrik Svensson. Jag tror att jag kan utvecklas mycket i den svenska ligan och jag vill bidra till att Malbas etablerar sig, säger 20-åringen.

Headcoach Henrik Svensson:
– Jag blev mycket imponerad av Sebastian när han var hos oss på tryout. Han är väldigt bollsäker och har alla attribut som behövs för att bli en stark spelfördelare. Han kommer att få en nyckelroll och komma in från bänken och avlasta Jordan. Trots sin relativa ungdom har han mycket värdefull rutin från Bakken som deltagit i internationella cuper och vunnit mästartitlar i Danmark.

Malbas sportchef Janne Hasselström:
– Att Sebastian kommer till oss är ett bevis på att vi har något riktigt bra på gång. Han vill ta nästa steg i karriären och kände att det stämde bra med coach och klubb. Han kommer till oss med energi och vilja att kämpa hårt och att vinna matcher.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget