Fotograf: Privat

Södertälje värvar amerikansk pointguard

Här är de regerande mästarna Södertälje Kings nye pointguard – den 28-årige amerikanen Cameron Rundles.

Södertälje Kings har idag gjort klart med en ny pointguard. Och det är ett bekant ansikte som kommer spela i Kings-linnet i höst, i alla fall om man följde laget i FIBA Europe Cup säsongen som gick.
– Vi fick upp ögonen för Rundles under Europe Cup då han spelade i Falco från Ungern och han hade ett antal avgörande moment mot oss hemma i Täljehallen när de slog oss, säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson.

I Europe Cup snittade Rundles 13.2 poäng, 2.3 returer och 3.3 assist för sitt Falco. 28-åringen har tidigare spelat i bland annat England, Lettland och Ukraina.
– Hans erfarenhet från spel i internationella matcher i FIBA Europe Cup samt i tuffa ligor blir viktig för oss när vi går in i kvalet till Champions League tidigt i höst, fortsätter Robert Andersson.

Rundles är en allround pointguard som är känd för att bidra där det mest hjälper laget.
– Cameron har stor potential och kvalité som passar väl in i vårt system, samtidigt som han måste arbeta hårt, lära och fortsätta utvecklas för att bli en så viktig del av Kings som vi hoppas på. Vi coacher står redo att hjälpa Cameron att ta nästa steg i karriären som vi gjort för flera spelare innan honom, säger Södertäljes headcoach Vedran Bosnic.

28-åringen är mästarnas första nyförvärv, och sjunde spelare med kontrakt över kommande säsong.

Highlights:

Dela inlägget