Fotograf: Malbas Basket

Talangen klar för Malbas: “Kommer bli en publikfavorit”

En av Sveriges mest lovande spelare är klar för Malbas. Den 21-årige pointguarden Jordan Peltier som i fjol spelade för Eco Örebro.

Peltier var en av Örebros viktigaste spelare och spelade i snitt 30 minuter per match, och stod för tio poäng och fyra assist under sin debutsäsong i Basketligan. Innan Örebro spelade Jordan för Riksbasketgymnasiet i Sanda, men han kommer ursprungligen från Fryshuset Basket i Stockholm.
– Med Jordan får vi en mycket spännande spelare som vi kan bygga vårt lag kring. Det är en spelare som är duktig på att utmana och ta bollen till korgen, men samtidigt har han full koll på sina medspelare och är duktig på att ge assist till dem. Det ska bli väldigt roligt att ha honom i Malmö och vara med och utveckla honom till den internationella spelare som han har potential till att bli, säger Malbas headcoach Henrik Svensson.

21-åringen har skrivit på ett 1+1 årskontrakt med Malbas.
– Jag är säker på att Jordan med sin atletism och spektakulära spelstil blir en publikfavorit i Heleneholm den kommande säsongen. Jag är extremt nöjd att han har skrivit på för 1+1 år, något som förhoppningsvis kan ge oss lite kontinuitet över en längre period om allt fungerar som det ska, säger sportchefen Janne Hasselström.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget