Fotograf: Montage

Med Reed lyfter Borås på allvar

Efter en tids sökande har Borås Basket hittat sin powerforward – i 22-årige amerikanen E.J. Reed.
– Det kommer bli högtflygande underhållning i Boråshallen, säger sportchefen Jonas Larsson.

Borås Basket har under en tid sökt efter en modern forward. Idag står det klart att klubben skrivit kontrakt med E.J. Reed. Amerikanen, som mäter 198 centimeter och väger 100 kilo, ger lagbygget både ovärderlig tuffhet och nyttig flexibilitet.

22-årige Reed kommer direkt från collegespel och är en modern powerforward, med all tänkbar flexibilitet som det innebär. Han rör sig kraftfullt och tufft nära korgarna, samtidigt som han behärskar spelet längre ut i planen, med trepoängsskytte och drives med båda händerna. Att Reed dessutom är atletisk och gillar att avsluta med dunkar gör inte förutsättningarna sämre för Boråshallens publik säsongen 2016/17.
– Med E.J. Reed i laget, ihop med Trayvonn Wright, så blir det högtflygande underhållning i Boråshallen. Räkna med att Borås Basket blir både roligt att se och konkurrenskraftigt när det gäller den svenska mästartiteln, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Headcoach Jonte Karlsson:
– Jag tycker att E.J. är en spännande spelare. När man pratar med honom märker man att han är ung och vill mycket. Han vill få chansen och är motiverad. Och med hans driv så kommer det att gå bra. E.J. är en riktigt bra atlet, vilket är viktigt för oss. Vi vill nämligen spela på ett aggressivt sätt och att det ska gå undan.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget