Fotograf:

Atletisk forward klar för Jämtland

Jämtland Basket förstärker med amerikanske forwarden Preston Purifoy, som under sin proffskarriär spelat i Slovakien och Luxemburg.

Jämtland Basket har idag gjort klart med sin amerikan nummer två – 196 centimeter Preston Purifoy. 24-årige Purifoy är en atletisk forward som ansluter till truppen i början på september. Efter avslutad collegekarriär på University of Alabama, fick 24-åringen chansen i slovakiska Handilova och spelade mycket bra – 11.2 poäng och 6.5 returer i snitt på 24 matcher.

När sedan Handilova bytte coach och tog in flera nya spelare i samma veva, sjönk speltiden för Preston. Då flyttade han till Sparta, Luxemburg, och gjorde åter igen bra ifrån sig med ett snitt på 21,6 poäng och 7.9 returer. Under säsongen ådrog sig Preston en mindre knäskada som han blev tvungen att operera under sommaren. Han blev därefter frisk för sent och blev utan kontrakt för säsongen 2015-2016. Nu är han tillbaka och har valt sitt lag med omsorg – Jämtland Basket.
– Just Preston hade vi under lupp redan under mars månad och genom flera kontakter som sett och spelat mot honom live, samt känner Preston personligen, så valde vi att gå på vad vi tror är en mycket undervärderad spelare och som kommer hjälpa Jämtland Basket att tävla på en ännu högre nivå än förra säsongen, säger Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke.

– Vi har inte fått höra något annat än mycket positiva saker om Preston, både som spelare och person. Det sistnämnda har inte haft liten inverkan på mig. Eftersom i stort sett alla våra bärande spelare i truppen nu består av hungriga och intensiva spelare – framförallt i försvar, så var det sista jag ville att få in en ”fel typ av människa/spelare” i gruppen. Att inte ha jobbat förra säsongen kan vara en belastning – men tro inte att Preston inte vet om det. Han är väl medveten om vad denna säsong och denna chans betyder för honom, fortsätter Gehrke.

Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson:
– Med Preston på plats börjar Jämtlandstruppen nu bli komplett. Dino (Cinac), Mike (Bruesewitz) och Prestons förmåga att både ersätta en av dem eller spela vid sidan av dem, så har Östersundslaget tre karaktärsspelare som kommer att vara jobbiga att möta. Rekryteringsarbetet stannar nu av för tillfället, då långsiktighet och budget måste säkerställas innan ytterligare spelare adderas.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget