Fotograf: Montage

Södertälje får kvala till Champions League

Nu är det klart att de regerande svenska mästarna Södertälje Kings får kvala för en plats i nystartade Basketball Champions League.

Under onsdagen möttes styrelsen för BCL i tyska München. Då meddelades det att Södertälje Kings, som ett av sexton lag går in i den första av två kvalrundor. Vem som sedan går vidare till den andra kvalomgången avgörs i hemma/borta-möten. Kvalomgångarna inleds preliminärt den 27 september och gruppspelet börjar sedan den 20 oktober.

Om Södertälje skulle vinna den första kvalomgången väntar ännu en kvalificeringsrunda innan gruppspelet tar vid. Totalt 48 lag kommer att delta i turneringen. 24 lag är direktkvalificerade till gruppspelet.
– En stor framgång för svensk klubbasket och en ny nivå, för det är det. Vi kommer fortsätta bygga lag med små medel och talangfulla svenska spelare med målet att göra stora avtryck, säger Robert Andersson, klubbdirektör i Södertälje Kings.

Vilka som Södertälje ställs mot lottas i München den 21 juli.

Dela inlägget