Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Stjärncentern stannar: “Vi trodde inte det var möjligt”

Det blir en tredje säsong i Nässjö Basket för den 25-årige amerikanen Dartaye Ruffin. Under onsdagen enades parterna om ett nytt ettårskontrakt över säsongen 2016/17.

Nässjö Basket har gjort klart med sin viktiga pjäs på centerpositionen – Dartaye Ruffin. 25-åringen kommer från en stark säsong i fjol där han snittade 11.7 poäng och 6.2 returer per match.
– Resigning av Ruffin trodde vi inte var möjligt men vi har jobbat hårt för att få det att hända. Flera klubbar gick efter honom men att han kommer tillbaka till oss visar att vi har en organisation som får spelare att trivas, säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon.

– Dartaye är en av ligans bästa insidespelare och en stor del i våra framgångar under de senaste säsongerna. Han visade under förra säsongen upp även ett offensivt spel som vi trodde fanns där och han jobbar stenhårt för att höja det till ytterligare en nivå och hans defensiv är av absolut högsta ligaklass. I och med Dartayes signatur har vi som vi ser det ett av ligans bästa insiderotationer med Griskenas och Grenthe som ytterligare del i denna.

Nässjö har i dagsläget åtta spelare med kontrakt över kommande säsong.

Dela inlägget