Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Carlsson och Karlsson bildar coachduo

Efter en säsong som tränare på basketgymnasiet i Mark återvänder Henrik Carlsson till Borås Basket – klubben där har gjorde åtta av sina 15 säsonger i Basketligan. Från och med 1 augusti fungerar Carlsson som assisterande coach under Jonte Karlsson.

Henrik Carlsson spelade 15 säsonger i Basketligan. De åtta sista i Borås Basket, där han hann sätta klubbrekord med 291 spelade matcher för Borås Basket i Basketligan. Lägg till detta europacupmatcher samt en mängd matcher för M7 och Sundsvall Dragons mellan 2000 och 2007 och det gör Henrik Carlsson till en av Basketligans mesta lirare genom tiderna.

Efter en trist knäskada i januari 2015 stod Carlsson vid ett vägskäl. Men i stället för snabbast möjliga rehab och snabb comeback som spelare sadlade veteranen om och blev coach. Det blev en säsong som tränare på basketgymnasiet i Mark, innan han idag skrev på som assisterande coach hos Borås Basket. Jobbet innebär att Carlsson bildar duo med redan tillsatte Jonte Karlsson. Det betyder också att Henrik Carlsson får huvudansvaret för föreningens utvecklingslag.
– Det är kul att få chansen att hjälpa till och kul att Jonte vill ha mig som assisterande. Jag är motiverad och ska göra mitt yttersta för att få laget att bli bättre. Det känns om att jag har lärt mig väldigt mycket under mitt år på basketgymnasiet i Mark och jag har en helt annan respekt för coachyrket nu, säger Carlsson.

Jonte Karlsson:
– Jag är otroligt glad över att få arbeta med Henrik Carlsson. Han har en lokal förankring och som spelare var han smart, med ett högt taktiskt kunnande. Jag gillar honom också för att han inte alltid håller med mig. Vi kommer att ha bra diskussioner och högt i tak.

Borås sportchef Jonas Larsson:
– Henke kommer att komplettera Jonte (Karlsson) väldigt väl. Han har alltid varit bra på att analysera och gå in i detaljer. Henke får en viktig roll vad gäller individuell feedback till spelarna. Dessutom är det kul att anställa en coach med ett förflutet som spelare i Borås Basket. I och med detta knyter vi till oss en viktig kulturbärare.

Text: Magnus Stråhle

Dela inlägget