Fotograf: Getty Images

Cleveland NBA mästare – för första gången

LeBron James hade ett enda mål när han flyttade tillbaka till Cleveland – att vinna en NBA-titel. Nu är uppdraget slutfört.
– Jag gav allt jag hade. Jag gav mitt hjärta, mitt svett och mina tårar, säger storstjärnan.

Den sjunde och helt avgörande finalmatchen i Oakland mellan Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers slutade 93-89 till bortalaget Cleveland. Det var stadens första lagsporttitel sedan Browns blev mästare i amerikansk fotboll 1964. Cleveland blev också det allra första laget att vända ett 1-3-underläge i finalserien.
– Alla räknade ut oss. Det var då som vi kämpade som mest, när ingen räknade med oss, säger James som storspelade och totalt sköt i 27 poäng. Han valdes också till finalseriens mest värdefulle spelare.

31-åringen spelade i Cleveland mellan 2003 och 2010, men flyttade sedan till Miami där han var med och tog två NBA-titlar, 2012 och 2013. För två år sedan återvände han till Cleveland.
– Mitt mål när jag kom tillbaka till Cleveland var att ge staden en titel. Jag gav allt jag hade, jag gav blod, svett och tårar, säger James till Reuters och fortsätter:
– Jag visste att jag kunde göra det. Jag visste vad jag hade lärt mig när jag var iväg några år och jag visste att jag hade vad som krävs för att hjälpa Cleveland till något de aldrig tidigare upplevt.

Golden State var regerande mästare och vann hela 73 av 82 matcher i grundserien. Laget fick dessutom en kanonstart på finalserien och gick fram till 3-1 i matcher, men sedan rasade allt och det blev tre raka förluster – för första gången sedan 2013 som man förlorade tre matcher i följd.
– Det här är inget lätt piller att svälja, säger Golden State-stjärnan Stephen Curry.

Här kan du se highlights från matchen:

Dela inlägget