Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Nytt lagbygge för Malbas

Malbas gjorde en stark debutsäsong i Basketligan. Men till hösten kommer klubben att mönstra ett till stora delar nytt lag med minskad spelarbudget.

Liganykomlingen Malbas överraskade de flesta i Basketsverige när man under våren knep en slutspelsplats i Basketligan herr. Det var första gången i ligans historia som en nykomling tog sig ända till slutspelet. Där blev det dock respass mot mästarna Södertälje Kings.

Många av spelarna från fjolårets lag kommer saknas i höst, däribland amerikanerna Darion Rackley och Connor Miller. Även den serbiske forwarden Alexandar Danilovic har lämnat.
– Vi siktar på att ha tre nya amerikanska spelare på plats till premiären i höst. Reglerna i Basketligan har delvis gjorts om, och nu får man ha upp till fyra utländska spelare i truppen, säger sportchefen Jan-Erik Hasselström till Skånska Dagbladet och fortsätter:
– Vi har redan kollat upp flera spelare däröver, och vi för just nu diskussioner med en del. Tanken är att amerikanerna ska komma över i mitten av augusti för en try-out i två veckor. Därefter tar vi ställning om de ska erbjudas kontrakt.

Till saken hör att Malbas och Jan-Erik Hasselström har en mindre spelarbudget att röra sig med än förra sommaren. Det är också klart att Gustav Sundström och Niklas Sellin lämnar Malmö-laget, och det mesta talar dessutom för att centerstjärnan Carl Engström är förlorad.
– Han har klart och tydligt deklarerat att han tänker lämna oss. Men om han inte hittar någon proffsklubb ute i Europa, så kanske han hör av sig till oss. Vi håller i alla fall kontakten med Carl, säger Hasselström till Skånska Dagbladet.

Däremot så ser det ut som att Kristoffer Gafor och Fredrik Larsson stannar kvar, även om inga kontrakt än så länge är påskrivna.
– Vi tittar på en del andra spelare i landet just nu. Sedan är det en del unga spelare som har hört av sig och vill spela för oss. Men de kommer mest att bredda truppen, avslutar Hasselström.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget