Fotograf: Leicester Riders

“Han kommer att dunka skiten ur korgarna”

Inte sedan Jason Thomas dagar i Boråshallen har Borås Basket haft någon riktigt högtflygande dunkatlet i laget. Nu är tre års väntan över då klubben presenterar amerikanske forwarden Trayvonn Wright.

Trayvonn Wright är 24 år gammal, mäter 201 centimeter och kommer närmast från Leicester Riders i England, där han spelade under två säsonger. Dessförinnan representerade Wright, som beskrivs som ”skinny strong”, North Dakota State i amerikanska collegeligan NCAA.
– Ambitionen var att hitta en fyr-trea (forward) som är en entertainer av rang, samtidigt som han passar in i det sätt vi vill spela basket på. Nu är jag rätt säker på att vi hittat rätt med den kombinationen. Trayvonn kommer att dunka skiten ur korgarna i Basketligan, säger Borås sportchef Jonas Larsson.

Headcoach Jonte Karlsson:
– Trayvonn Wright är en riktigt spännande spelare. Hans spänst och långa armar gör honom användbar i försvar där han är en duktig skottblockare. Han kan också spela på flera positioner i anfallet. Vi gillar även att han spelat i lag där han är van att vinna.

– Jag är väldigt glad över att få spela i Sverige kommande säsong. Jag ser fram emot att träffa laget och ha en positiv effekt både på och utanför planen. Vi ses om ett par månader, hälsar 24-åringen.

Trayvonn Wright är Borås Baskets åttonde spelare inför säsongen 2016/17.

Dela inlägget