Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Dawit förlänger med Umeå: “Han kan blomma ut rejält”

Nathan Dawit gjorde stor succé i Umeå BSKT den gångna säsongen. Idag blev det klart att 21-åringen fortsätter i klubben minst en säsong till.

Nathan Dawit kom till Umeå BSKT under fjolårssäsongen efter att Solna Vikings dragit sig ur Basketligan. Den unga supertalangen valde då att flytta norrut, där han fick och tog chansen att utvecklas. Nu är ligakontraktet för andra säsongen med Umeå BSKT klart och Nathan har målet i sikte.
– Som lag kommer vi att gå bättre och för mig själv är jag mer redo inför denna säsong än säsongen innan efter allt strul med Solna, säger Dawit som under fjolåret snittade 12.6 poäng per match.

Umeå fortsätter sin satsning i Basketligan och med stommen på plats sedan fjolåret ligger laget bra till. Nyheten om att Nathan valt att fortsätta även nästa säsong med Umeå-laget möttes av glädje från headcoachen Jesper Gustavsson.
– Skönt! En riktigt bra och driven kille som vi känner väl. Jag hoppas han fortsätter ta nya många och långa kliv även denna säsong, säger Gustavsson.

Mer tydlighet och struktur väntar lagen kommande säsong. Spelarnas roller kommer att vara tydligare och målet.
– Nathan är en bra spelare som man kan bygga laget runt. Han är en av de bästa värvningarna i år som kan blomma ut med sitt kreativa anfallsspel, säger Umeå BSKT:s nye sportchef Luca Romano.

– Det känns bra att allt är klart. Jag trivs i Umeå, i staden och laget. Jag hoppas att jag fortsätter i samma roll jag har haft i fjol, avslutar Nathan Dawit.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget