Fotograf: Daniel Nestor / Bildbyrån

Nässjö nobbar stjärnan

Nu är det definitivt klart att Aleksa Solevic får nobben av Nässjö Basket.
– Vi har valt att tacka nej till honom, säger sportchefen Ulf Classon.

Efter tre säsonger i Nässjö Basket får serben Aleksa Solevic, 22, inget nytt förtroende. Smålandsklubben väljer i stället att titta på andra alternativ när det gäller pointguardpositionen.
– Han är en fenomenal spelare med många starka sidor men tyvärr dyker han lite väl djupt i många avseenden. Därför har vi valt att titta på någon som är lite mer helgjuten, säger Ulf Classon till Smålands-Tidningen.

När en ny pointguard kan finnas på plats är svårt att säga i dagsläget. I första hand kollar klubben utomlands, men det är inte omöjligt att man väljer att satsa på någon spelare från Sverige.
– Vi kommer att ha lite is i magen på den positionen. Det finns väl några stycken på den svenska marknaden men de är nog inte inom vår räckvidd, säger Classon till tidningen.

Nässjö har just nu fyra spelare under kontrakt, men fler pusselbitar är dock på gång och kan bli klara inom kort.
– Vi har stora förhoppningar att lösa position 2 (shooting guard) inom kort, säger Classon till Smålands-Tidningen och fortsätter:
– Vi har en tre, fyra förhandlingar i gång och får vi dem i lås har vi plötsligt åtta spelare klara. Sedan letar vi spets längre fram.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget