Fotograf: Borås Basket

Borås satsar på egen 18-åring

Borås Basket producerar en och annan egen talang. En av de mest lovande på senare år är 18-årige playmakern Daniel Thuresson, som idag skrev på för sin första säsong med Borås Basket i Basketligan.

Daniel Thuresson är född i Borås och basketfostrad i Borås Basket. Sedan 15 års ålder har Thuresson spelat för Borås i Basketettan. Den senaste säsongen med en bärande roll där han snittade nio poäng, sex returer och fyra assists på 30 minuters speltid. Nu har Thuresson fyllt 18 år och sportchef Jonas Larsson anser att han är mogen att ta klivet upp till Basketligan.
– Daniel är en spelare som jag tror på. Han är en orädd tuffing som inte backar för någon. Och så har han det där lilla extra. Det där som är svårt att sätta fingret på men som väldigt få har, menar Larsson.

– Det som publiken först kommer att märka hos mig är min energi, min inställning på planen och min blick för spelet. Åren i Basketettan har varit nyttiga. Från tidig ålder har jag utvecklats genom träna med och spela mot bättre och mer rutinerade spelare, säger Daniel Thuresson om sig själv.

– Daniel är en spännande ung spelare som överraskat positivt på mig. Han har en speed och frenesi i sitt spel som lovar gott. Det skall bli inspirerande att få arbeta med hans teknik och individuella utveckling, säger headcoach Jonte Karlsson.

– Jag tror det blir skitbra med Jonte som coach. Han gjorde ett väldigt bra första intryck på mig – en varm som person, som alltid frågar hur man mår. Det känns som man kan prata med honom om allt på basketplanen, menar Daniel Thuresson.

Text: Magnus Stråhle

Dela inlägget