Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Han blir Umeås första nyförvärv

Umeå BSKT har gjort klart med sitt första nyförvärv för kommande säsong. In kommer George Valentine, en meriterad amerikan som spelat i Europa de senaste åren.

Den nu 27-årige Valentine tillbringade den senaste säsongen i BK Levicki Patrioti i Slovakiska basketligan, SBL, där han snittade tio poäng och sju returer.
– En mycket intressant spelare. Atletisk kille med bra “moves” nära korgen. Hans snabbhet i både fötter och händer samt långa armar gör att han kan spela försvar mot alla positioner, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Att George Valentine är en god försvarspelare visar statistiken tydligt, han snittade nästan två steals och en block per match den senaste säsongen i Slovakien.
– Vi har valt honom på grund att han kan hjälpa oss nära korgen både i försvar och i anfall. Har har redan spelat i Europa som center i tre olika länder och vi känner oss trygga att han kommer att göra ett bra jobb i Sverige också, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Valentine har tidigare spelat på Island för UMF Tindastoll säsongen 2012-2013. Därefter spelade han i Österrike för Swans Gmunden 2013-2015, där han hjälpte sin klubb att nå österrikiska cupfinalen 2014.
– Vi fick veta från Valentines förre tränare att han var mycket omtyckt bland unga spelare när de hade läger för barn, det var också en avgörande faktor för att välja honom, avslutar Luca Romano.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget