Fotograf: Mikael Fritzon / Bildbyrån

Här är nästa spelare som stannar i Borås

Sakta men säkert börjar Borås Baskets lagbygge ta fart. Nu är det klart att den 21-årige forwarden Simon Gunnarsson stannar i klubben ännu en säsong.
– Jag är laddad för vad som komma skall, säger Gunnarsson.

Borås Basket och Simon Gunnarsson är överens om ytterligare en säsong tillsammans. Den ”hemvävda” forwarden slog igenom 2014/15 och blev en nyckelspelare under 2015/16. Inför säsongen 2016/17 ses han som en av Basketligans bästa defensiva spelare, och nye Boråscoachen Jonte Karlsson ser fram emot att jobba med honom:
– Det gläder mig mycket att Simon valde att spela för oss igen. Han är en multifunktionell spelare defensivt, med härlig attityd, som har mycket utveckling i sig. Det ska bli mycket roligt att få arbeta med hans individuella utveckling.

Huvudpersonen själv är också fylld av iver inför den kommande säsongen:
– Det känns mycket bra att få vara en del av Borås basket även över säsongen 16/17. Jag är laddad för vad som komma skall och det ska bli fantastiskt roligt att spela inför våra fans i Boråshallen igen. Jag kan knappt vänta.

Jonas Larsson, sportchef i Borås Basket, är även han mycket belåten med kontraktsförlängningen:
– Simon är en spelare som tränar hårt och har en enorm inställning. Sådant ger bra resultat, både för honom själv men också för gruppen, säger Jonas Larsson.

Simon Gunnarsson angående coachbytet:
– Efter två bra år tillsammans med Pat Ryan, som gjort ett fantastiskt jobb, så blir mitt tredje nu med nya coachen Jonte Karlsson. Den uppfattning jag fått av Jonte är att han är en bra och noggrann coach som sällan lämnar något åt slumpen. Det känns som att jag passar in i hur han vill spela basket.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget