Fotograf: Montage

Cinac kommer tillbaka till Jämtland

Under onsdagen blev det klart att publikfavoriten Dino Cinac återvänder till Östersund och Jämtland Basket. Cinac snittade 15,6 poäng och 6 returer på 15 matcher under fjolårssäsongen.

Den kroatiske forwarden och energispelaren Dino Cinac är alltså klar för ytterligare en säsong för Jämtland Basket. Cinac var ligans näst bäste poängplockare när han blev skadad under hösten. Efter hela tre månaders rehabilitering var Dino starkt bidragande till att Jämtland avslutade säsongen med 6 vinster på de sista 7 matcherna. Han hade flera imponerande insatser med bland annat 28 poäng mot Uppsala och 37 poäng mot Umeå. Cinac förlängde sedan säsong med spel i den kroatiska ligan där han gjorde 33 poäng i förra veckan mot storlaget Cibona Zagreb.

Coach Torbjörn Gehrke är förstås nöjd med beskedet:
– Vi är oerhört stolta och glada över att nu få in Dino Cinac som den sjätte av sju möjliga spelare som vi har prioriterat att förlänga med. Att börja säsongen med minst sex spelare är en otrolig fördel.
– Från att ha haft en, två eller tre återkommande spelare som spelat minuter året innan under mina två år i Jämtland, så har vi nu sex stycken – det vill säga 2/3 av de som ska göra jobbet. Dino står dessutom för en spelstil som ger energi till laget och publiken – en fysiskt uppoffrande spelstil med riv och slit som signum och just det Jämtlandspubliken värdesätter högt.

Tidigare har Jämtland redan kontrakterat Olle Lundqvist, Gustav Hansson, Niklas Larsson, Anton Kobylak-Berglund samt Jaan Puidet.

Truppen börjar alltså formas för Jämtland och förutom de redan kontrakterade spelarna är det sannolikt ytterligare tre importspelare som skall adderas till.
– Det är ett tänkbart scenario. Vi är mycket nöjda med hur truppen har formats så här långt och vi bearbetar nu främst USA-marknaden där målbilden är tre till antalet; en guard och två större spelare. Nivån på dessa är förstås avhängt hur väl vi lyckas med det säljarbete som nu pågår. Hittills har mottagandet var mycket positivt där den nya arenan är en starkt bidragande orsak, säger Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget