Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Nyckelspelare förlänger med Borås

Forwarden Fredrik Andersson, 22, har varit Borås Basket trogen de senaste sex säsongerna. Nu är det klart att det blir en sjunde.
– Jag har sagt från första stund att jag vill vara kvar, säger Andersson.

Sex säsonger i Borås Baskets orangesvarta dress. Det var vad Fredrik Andersson hade bakom sig när han satte sig och förhandlade med sportchef Jonas Larsson inför 2016/17. När de båda herrarna var klara så var de överens om ett nytt avtal. Ett avtal som gör Andersson till Boråsspelare över säsongen 2016/17.
– Både Jonas (Larsson) och Jonte (Karlsson) var tydliga med att de vill ha mig kvar i klubben och jag har sagt från första stund att jag vill vara kvar. Så det var verkligen inga svåra förhandlingar, säger 22-åringen.

Fredrik Andersson har spelat för Borås Basket i sex säsonger. Samtliga under ledning av Pat Ryan. Kommande säsong blir den första med Jonte Karlsson som huvudtränare.
– Det blir den enskilt största skillnaden. Pat Ryan har varit enormt viktig för mig. Samtidigt ser jag väldigt mycket fram emot att jobba med Jonte Karlsson. Vi känner varandra sedan innan och har redan hunnit med ett par bra snack. Jag är motiverad redan nu och kommer att vara förberedd när säsongen drar igång den 1 augusti.

Nye headcoachen Jonte Karlsson hade knappast kunnat vara mer nöjd.
– Fredrik Andersson är ett välkommet tillskott till vår ligatrupp. En spelare jag har haft god koll på under många år och som jag är förtjust i. Det finns mycket kapacitet i Fredrik som är en allround-spelare och kan användas på flera positioner, framförallt defensivt, säger Jonte Karlsson.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget