Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Stjärnduon ser ut att tacka nej till EM-kvalet

Det svenska herrlandslaget ser ut att få klara sig utan sina två främsta stjärnor, Jonas Jerebko och Jeffery Taylor, i höstens EM-kval mot Ryssland och Bosnien-Hercegovina.

Jonas Jerebko gjorde stor succé med Boston Celtics under våren och speciellt i slutspelet. Men det ser ut som Sverige får klara sig utan sin NBA-stjärna i EM-kvalet som startar i början på september.
– Vi vet inte hundra procent, men som det ser ut nu kommer han förmodligen inte spela, säger förbundskapten Vedran Bosnic till Sportbladet och fortsätter:
– Han (Jerebko) har fått en dotter och har inte kontraktet med Boston klart. Vi väntar fortfarande på ett slutgiltigt svar, men det är inte en lätt uppgift för honom.

När det gäller Jeffery Taylors medverkan så har förbundsledningen inte lyckats nå honom.
– Jag har försökt, men det går inte att få tag på honom. Många har försökt, men han har inte svarat någon så han ska nog inte spela. Men jag ska fortsätta att försöka, jag har aldrig fått ett nej från honom, säger Bosnic till Sportbladet.

Sverige inleder kvalet den 3 september borta mot Bosnien. Sedan väntar Ryssland och Bosnien på hemmaplan 7 och 14 september, innan man avslutar borta mot Ryssland 17 september. Även om Sverige slår i rejält underläge så är Bosnic optimistisk:
– Det hade varit lättare med Jerebko. Vi vet att vi inte är favoriter, men samtidigt respekterar jag mig själv och mina spelare. Vi kommer att ha ett ungt lag med mycket potential och behöver jobba hårt och förbereda oss. Om vi tror på det är det möjligt. Det är en stor utmaning för oss allt, men jag kommer aldrig att coacha ett lag om vi inte vill vinna.

Dela inlägget