Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Klart med ny styrelse i Sundsvall Dragons

Efter en tumultartad säsong är det nu klart med en ny styrelse i Sundsvall Dragons.
– Mål ett är att spela i ligan, säger ordföranden Lars Kallin.

Sundsvall Dragons har haft en mycket tuff säsong, speciellt på det ekonomiska planet och har under perioder haft stora skulder till Kronofogden. Situationen har varit mycket pressad för tidigare ordföranden Anders Öhrn och klubbdirektören Anders Jansson.

Vid ett extra årsmöte under tisdagskvällen tackade Öhrn och Jansson för sig, och avsade sig platserna i Sundsvall Dragons styrelse. In har nu en helt ny styrelse kommit med Lars Kallin som ordförande.

Den nya styrelsen har ett par hektiska dagar framför sig. Senast på söndag ska nämligen Svenska Basketbollförbundet ha alla uppgifter kring nuvarande ledning, och se om ekonomin är god nog för spel i Basketligan kommande säsong.

Vad händer nu?
– Vi kommer att samlas redan i kväll (läs tisdag) och prata om framtiden och sen gäller det att hänga på låset till banken direkt i morgon bitti. Sen kommer vi ha ännu fler möten i morgon och även försöka träffa spelare och så vidare, säger Lars Kallin till Sundsvalls Tidning.

ST: När hoppas ni ha full koll på ekonomin?
– Det måste vi få så snabbt som möjligt. Inom ett par dagar får vi hoppas.

ST: Hur ser de olika alternativen ut för föreningen?
– Mål ett är att spela i ligan och där måste vi som sagt vara snabba med ett besked. Alternativ två blir spel i division ett och sen som tredje alternativ är det spel i division två som gäller. Det vi vill vara tydliga med är att om vi inte har ekonomi för spel i ligan, så kan och kommer vi inte att spela i ligan, så enkelt är det.

Sundsvall Dragons styrelse:
Ordförande: Lars Kallin
Ledamöter: Malin Eklöf, Yvonne Kvist och Simo Dzeletovic

Här kan du läsa artikeln i sin helhet och mer om turerna i Sundsvall Dragons.

Dela inlägget