Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Finalseriens MVP lämnar Södertälje

Förra veckan utsågs Södertälje-stjärnan Skyler Bowlin till finalseriens MVP. Nu talar allt för att amerikanen gjort sitt i Sverige.

26-årige Skyler Bowlin kom till Södertälje Kings från Danmark i höstas. Där vann han både ligatiteln och blev utsedd till mest värdefulla spelare. En bedrift som han alltså upprepade i Sverige för bara några dagar sedan. Men Bowlins imponerande säsong har också gjort att flera klubbar ute i Europa fått upp ögonen för den amerikanske pointguarden.

Länstidningen i Södertälje avslöjar idag att Bowlin meddelat Södertälje att han inte kommer tillbaka. Och inom kort kan det bli klart med en ny klubb.
– Det finns en del saker ute i Europa som kan hända ganska snart. Det är alltid ett tufft beslut också, för jag har kommit väldigt nära Vedran (Bosnic), ”Ludde” (Degernäs) och Srdjan (Klinac). Jag har ett ton av respekt för dem och ”Robban” (Andersson). Vi får se vad som händer, säger Skyler Bowlin till LT och fortsätter:
– För att vara ärlig har jag en ganska bra idé om vart jag tar vägen. Men jag kan inte säga någonting än.

LT: Vad är viktigast för dig när du väljer nästa destination?
– Jag är 26. Snart 27. De senaste två åren har jag utvecklats mycket, särskilt det här året. Och det var vad Vedran sa att han skulle kunna göra för mig. I det här läget vill jag först och främst hitta en bra situation för mig personligen och jag vill spela på en högre nivå. För mig är det grejen. Jag vill spela på en högre nivå och visa att jag kan göra det.

Här kan du läsa artikeln i sin helhet.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget