Fotograf: Privat

Ny sportchef i Umeå BSKT

Umeå BSKT väljer att stärka organisationen ytterligare för att på sikt nå toppen i Basketligan. In som sportchef kliver den erfarna och karismatiske Luca Romano, 47 år. Luca har erfarenhet av såväl italiensk som svensk basket på hög nivå samt ett stort kontaktnät i Europa och USA.

– Det är kul att återigen få arbeta med spelare som Johan (Pierre), Egal (Saleman) och Albin (Frank) som jag har jobbat med när vi spelade i Basketettan. De är bevis på att vi kan utveckla basketspelare i Umeå och det är något vi kommer att fortsätta göra i ännu högre grad, säger Luca Romano.
– I vår långsiktiga satsning är det här det naturliga nästa steget. Luca tillför basketmässig expertis och ledaregenskaper. Dessutom stärks ett redan bra samarbete med KFUM Umeås ungdomsverksamhet, där vår framtid finns, säger Michael Jalmby ordförande Umeå BSKT.

Luca Romano jobbar som ungdomskonsulent på KFUM Umeå och har följt Umeå BSKT:s resa upp till högsta serien på nära håll. I den nya rollen har Luca huvudansvar för den gemensamma spelidén, spelarutveckling samt scouting och värvning av nya spelare.
– Den spelidé vi sätter ska utgöra grunden för vårt spel i framtiden, från barn- och ungdomssidan upp till A-laget och det här blir en härlig utmaning och jag tror att det finns mycket att vinna på kontinuitet.

Stommen i Umeå BSKT består av Umeå-produkter, många av dem skolade av Luca. Satsningen på egna spelare har inneburit att flera spelare har utvecklats och fått en större roll än tidigare.
– Det kommer att ge resultat redan nästa säsong, avslutar Luca Romano.

Dela inlägget