Fotograf: Josefine Loftenius / Bildbyrån

Grattis Södertälje till SM-guldet!

Södertälje Kings är svenska mästare i Basketligan säsongen 2015/16. Detta står klart efter att man under torsdagskvällen på bortaplan besegrat Norrköping Dolphins med 63-60.

GRATTIS SÖDERTÄLJE KINGS – SVENSKA MÄSTARE SÄSONGEN 2015/16!
SLUT: 60-63 När det gällde som mest var det Södertälje som var hetast, speciellt från straffkastlinjen. Skyler Bowlin var osynlig i den första halvleken, men stod för en riktigt bra andra halvlek och sköt totalt i 21 poäng. Till stor del var det han som sköt matchen och SM-guldet till Södertälje.

Q4 05:00: 42-47
Fem snabba poäng för Södertälje som nu leder med fem poäng, drygt fem minuter kvar att spela. Timeout Norrköping som var ikapp till 42-42. På plats i Stadium Arena är 1 983 stycken personer.

 

Q3 10:00: 33-37
Hairston kommer in från bänken, sätter sex raka poäng och tar hemmalaget tillbaka in i matchen. Det här blir en holmgång ända in i kaklet. Hairston poängbäst med tolv poäng. Lejasmeiers har satt tio för Södertälje.

Q3 05:00: 25-33
Fortsatt väldigt lite poäng och skotten som trillar i korgen är få. Mycket slarv från båda lagen. Södertälje i rättvis ledning med åtta poäng. Norrköping får förlita sig på sitt skytte utifrån just nu. Är det guldrycket vi ser nu?

 

HALVTID: 20-23
Intensiv första halvlek där det sannerligen inte hålls tillbaka något från någon spelare på planen. Känslorna på väg att svämma över några gånger. Lindquist poängbäst med åtta poäng. Lejasmeiers fortsatt poängbäst hos gästerna med sina sju pinnar från den första perioden.

Q2 05:00: 13-17
Väldigt slarvigt av bägge lagen, nerver? Mängder av misstag man sällan ser annars på den här nivån. Båda lagen försvarar högt upp och har mycket svårt att få bollen i korgen. Södertälje i rättvis ledning med fyra poäng.

 

Q1 10:00: 11-13
Poängsnål tillställning i början. Oerhört mycket kamp och inte något vidare skönspel. En klar uppryckning från hemmalaget sedan timeouten efter fyra minuter, men fortfarande Södertälje i förarsätet. Lejasmeiers poängbäst med sina sju poäng.

Q1 04:00: 2-9
Norrköping inte alls med i inledningen och det är ett heltaggat Södertälje som vinner varje kampmoment ute på planen och har dragit ifrån till 9-2. Adnan Chuk tvingas ta en tidig timeout. Lejasmeiers satte matchens fem första poäng.

Q1 00:00
Norrköping startar med Kjellbom, Smith, Hairston, Schüberg och Lindquist. Södertälje ställer upp med Anderson, Bizaca, Bowlin, Czerapowicz och Lejasmeiers. En hel del tillresta fans från Södertälje i arenan, kanske 300-400 stycken.

Dela inlägget