Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Södertälje en match från nytt SM-guld

Det bjöds på stor dramatik när Södertälje Kings knep tredje raka segern i finalserien mot Norrköping Dolphins. De regerande mästarna vann en gastkramande thriller med 73-68.

Precis som i Södertälje i fredags var det dramatiskt ända in i slutskedet i måndagens match. Även om det inledningsvis såg ut som att Södertälje inte skulle ha några större problem i jakten på tredje raka segern.

Norrköping fick inte alls spelet att stämma i den första halvleken och låg under med 26-36 efter 20 minuter.
– Vi är inte alls bra i första halvlek. Att det bara är tio poäng – det är för lite. Vi har jävligt tur att det bara är tio. Sedan kommer vi ut som ett nytt lag i tredje perioden och kommer ikapp, men det räcker ju inte, säger Norrköpings headcoach Adnan Chuk.

Och Chuk fick rätt. För även om Norrköping hade ledningen med 64-61 och fyra minuter kvar, så kunde Södertälje, anförda av Skyler Bowlin (30 poäng) och Toni Bizaca (22), ta sig ikapp och förbi. Nådastöten för hemmalaget var när Joakim Kjellbom – med 30 sekunder kvar vid ställningen 66-68, först drog på sig en osportslig foul för att sedan snacka till sig en teknisk. Där och då gick ridån ner för Norrköping. En situation som fick Adnan Chuk att gå i taket:
– Foulen är katastrof. För mig är det en bedrift, och jag kommer få käka upp det, det vet jag. Men det här måste komma upp på bordet. Vi har haft problem hela året med den här domaren. Två av tre domare gör en närmast felfri insats i kväll, men det här. Jocke ska ha två straffkast när han istället får osportslig emot sig. Det blir direkt avgörande för matchen. Något skumt är det. Jag förutsätter att förbundet utvärderar det här.

Södertäljes headcoach Vedran Bosnic höll sig desto lugnare.
– Jag vill se videon innan jag kommenterar. Vi förtjänade att vinna i kväll och att leda med 3-0 i matcher. Jag tycker vi kommer väl förbereda för denna match. Vi öppnade mycket bra, men borde ha straffat dom mer i första halvlek. Nu gäller det att vi håller fokus på nästa match på torsdag.

För även om vägen till ett nytt SM-guld ligger vidöppen så är det fortfarande en till match som måste vinnas. Och kvällens stora dominant Skyler Bowlin tar inte ut något i förskott.
– Vi är smartare än att ta det lugnt nu. Vi ska försöka fortsätta göra det vi gjort hela säsongen och behålla fokus.

Nästa rond som kan bli avgörande, spelas även den i Norrköping på torsdag.

Matchfakta:
Norrköping-Södertälje 68-73

(12-16, 14-20, 25-18, 17-19)
Poäng, Norrköping: Josh Hairston 16, Joakim Kjellbom 13, Mikael Lindquist 12, Johnell Smith 8, Tim Schüberg 8, Rickard Eriksson 6, Jaka Brodnik 5.
Södertälje: Skyler Bowlin 30, Toni Bizaca 22, Davis Lejasmeiers 6, Aaron Anderson 5, Dino Pita 3, Christopher Czerapowicz 3, Mike Joseph 2, Nicholas Spires 2.
Publik: 1 743.

(Södertälje leder med 3-0 i matcher)

Dela inlägget