Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Södertälje tog hem första finalmatchen

De regerande mästarna Södertälje Kings inledde SM-finalserien mot Norrköping Dolphins på bästa möjliga sätt. På hemmaplan vann man under tisdagskvällen med 85-74.

En glödhet Skyler Bowlin låg bakom det mesta i offensiv väg för sitt Södertälje när finalen i Basketligan herr drog igång i kväll. Amerikanen satte totalt 25 poäng, bland annat flera tuffa trepoängare i kritiska lägen. Tillsammans med Davis Lejasmeiers och Toni Bizaca starka distansskytte hade gästerna från Östergötland svårt att svara.

Annars var det Norrköping som inledde matchen främst. I slutet av den första perioden var dock Södertälje ikapp och förbi (22-18), och även om det aldrig var helt avgjort så var det hela tiden hemmalaget som var i förarsätet och hade kontroll på matchen. Norrköping fick ner underläget till 53-56 med 40 sekunder kvar av den tredje perioden, men när Södertälje sedan omgående gjorde 8-0 så orkade Norrköping aldrig resa sig.
– Det var en välförtjänt seger för Södertälje. De är svåra att få ur balans och vi genomför inte vissa saker som vi ska och lägger fokus på sådant som är oviktigt i sammanhanget. Vi försöker kämpa oss tillbaka i andra halvlek, och i den tredje perioden har vi en period där Södertälje gör fyra poäng på åtta minuter. Då spelar vi bra försvar och får till bra skott, men tyvärr går inte skotten i och då kommer vi inte ifatt, säger Norrköpings headcoach Adnan Chuk.

Se highlights:

Se presskonferensen efter matchen:

Nästa match, den andra i bäst av sju, spelas i Södertälje på fredag 22 april.

LÄS MER: 1-0 till Kings efter kvällens vinst
LÄS MER: Kings tog hem första finalen

Matchfakta:
Södertälje-Norrköping 85-74

(22-18, 29-21, 11-17, 23-18)
Poäng, Södertälje: Skyler Bowlin 25, Davis Lejasmeiers 19, Toni Bizaca 13, Aaron Anderson 12, Chris Czerapowicz 12, Nicholas Spires 4.
Norrköping: Joakim Kjellbom 23, Josh Hairston 17, Rickard Eriksson 9, Mikael Lindquist 7, Johnell Smith 6, Zarko Jukic 5, Jaka Brodnik 5, Tim Schüberg 2.
Publik: 1 461.

(Södertälje leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget