Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Luleå förlänger med Denzel Andersson

Denzel Anderson, 19-årig baskettalang som gjort sitt första år i basketligan med BC Luleå är klar för spel de närmaste två säsongerna. Ett tvåårigt kontrakt har upprättats idag.

Denzel har Hudiksvall Basket som sin moderklubb och via Sundsvall och Riksbasketgymnasiet i Luleå klev han in i svensk baskets finrum. Han har visat under säsongen att han definitivt är en spelare för Basketligan och kan räknas som en av svensk baskets största talanger.

Denzel mäter 202 centimeter och spelar på forwardposition. Att Denzel kan spela basket vet vi, han har plockat returer, blockat skott och framförallt bjudit på härliga dunkar i årets Basketliga. Denzel är dessutom en bra försvarsspelare som klarar av att spela försvar på flera positioner, har snabba fötter och en härlig räckvidd. Basketgenerna sitter på plats hos Denzel – hans pappa är forne NBA-mästaren Jerome ‘Jay’ Anderson som vann mästerskapet med Boston Celtics 1976.

Att Denzel nu förlänger sin basketkarriär i Luleå är ett led i BC Luleås strategi på kontinuitet och att skapa en svensk stomme som ska få utvecklas i en tuff basketmiljö där klubbens mål är att nå hela vägen till toppen.
– Jag och klubben är väldigt nöjd med att vi kunde förlänga med Denzel ytterligare två säsonger med BC Luleå. Han har en stor potential och trivs väldigt bra i Luleå och har visat att han kommit för att stanna och utvecklas i Basketligan, säger Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Denzel är en allsidig forward som både tar plats under korgarna samt är en duktig skytt utifrån och han tillhör svenska U20-landslaget.
– Denzel är en härlig kille, människa som går hem i alla läger och är väldigt omtyckt både på och utanför planen. En professionell kille som alltid gör sitt yttersta och bästa på träningar och matcher. Vi är väldigt nöjda med detta tvåårskontrakt, säger Mosesson.

Text: BC Luleå

Dela inlägget