Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Jimenez stannar kvar i Nässjö

Nu är det klart att Nässjö Baskets succécoach Raul Jimenez stannar i Smålandsklubben. Jimenez har signerat ett nytt ett-årskontrakt.

Jimenez var under sin debutsäsong med Nässjö Basket mycket lyckosam och han ledde Nässjös elitlag till historiskt bästa segerkvoten i elitsammanhang, och laget vann också en av kvartsfinalerna mot starka Borås Basket och gjorde riktigt bra motstånd i de övriga.

– Den viktigaste pusselbiten är lagd inför säsongen 2016/2017 och vi är mycket nöjda med att återigen fått Rauls signatur, vilket innebär att vi har kvar en av ligans bästa coacher i vår förening. För en utländsk coach är det första året svårt och vi anser att förutsättningarna med Raul som coach blir än bättre år två, när han nu lärt känna svensk basket och dess spelare. Rauls förmåga att få med sitt lag är fantastisk och vi har svårt att se att det finns många andra coacher i vår liga som slår Raul i noggrannhet och analytisk förmåga, säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget