Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

INFÖR SEMIFINAL #5: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Efter att nästan ha varit uträknade vann BC Luleå den fjärde semifinalen mot Norrköping Dolphins. I kväll är det dags för den femte matchen mellan lagen – uppkast redan kl 17:30!


Semifinal 5
Semifinal 5 i kväll efter att BC Luleå tog sin första seger i semifinalserien mot Norrköping Dolphins senast. Luleå vann med 76-71 på bortaplan i onsdags och blåste nytt liv i semifinalerna som Norrköping leder med 3-1.

Återigen en ‘måstematch’ där vinst innebär en utjämning till 2-3 och det kanske börjar kännas nervöst för Norrköping eller förlust och allt är slut för säsongen för Luleå. Luleå spelade med kortare lag på planen i match 4 för att få lite fart på spelet och det gav utdelning, nu återstår att se om coach Peter Öqvist har fler ess i rockärmen att plocka fram.

Det vi vet är att Norrköpings 213 cm Joakim Kjellbom dominerar under korgarna och levererar poäng (27 senast) och är överlägsen i returtagningen. Prio är att utmana honom och försöka sätta honom i foulproblem och därmed få bänktid. Vi vet att unge guardstjärnskottet Tim Schuberg (född 1995) har kommit innanför linnet på Luleås spelförare Toni Prostran som har haft det väldigt tungt och stört både ‘pick&rull’-spelet med Jaraun Burrows och hans skytte. Norrköping har haft ett väldigt bra ‘sänk’ på sina skott i de tre första matcherna men det hade avmattats i semifinal 4 och gav Luleå möjligheten att plocka hem segern.

Hos Luleå har skyttet varit lidande, säkra skyttar som Alex Wesby, Adam Rönnqvist, Tim Kearney med flera har inte kommit upp i en för dem normal standard men ser ut att vara på väg nu. glädjande insats från bänken senast med unge Andreas von Uthmann (född 1996) som fick hela 20 minuter senast.

Ny match, semifinal 5, i kväll i Luleå Energi Arena. Observera matchtiden: 17.30

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER, SEMIFINALER:
2016-04-08 17:30 BC Luleå Norrköping Dolphins Luleå Energi Arena (Webb-TV)
2016-04-08 19:04 Borås Basket Södertälje Kings Boråshallen (Webb-TV)

2016-04-11 19:04 Södertälje Kings Borås Basket Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget