Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Luleå håller liv i semifinalserien mot Norrköping

BC Luleå var piskade att vinna onsdagens match borta mot Norrköping Dolphins. Och efter 76-71 i Stadium Arena så har man nu reducerat semifinalserien till 1-3 i matcher. Se highlights!

Gästerna från Norrbotten kom till spel med kniven mot strupen under onsdagskvällen. Efter att ha förlorat de tre första matcherna var det allt eller inget som gällde. Och det var ett piggt Luleå från start som omgående tog kommandot i matchen, gick ifrån till 13-4. Men Norrköping svarade och innan perioden var slut var det hemmalaget i förarsätet med en poäng, 16-15.

De bägge lagen följdes sedan åt ända fram till slutet av period tre, då Luleå satte nio raka poäng och skaffade sig ett rejält kommando inför slutronden, 58-49. Via en stark defensiv kunde dock Norrköping komma tillbaka i matchen, och med halva den sista perioden kvar att spela var det Norrköping i ledning med 60-59. Men det här var Luleås match och när allt skulle avgöras var man det kyligaste laget. Efter 40 minuters spel lyste 76-71 till Luleå på resultattavlan.

På fredag möts lagen igen – då i Luleå.

Matchfakta:
Norrköping-Luleå 71-76

(16-15, 16-18, 17-25, 22-18)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 27, Mikael Lindquist 16, Josh Hairston 9, Rickard Eriksson 7, Jaka Brodnik 5, Tim Schüberg 5, Johnell Smith 2.
Luleå: Jaraun Burrows 20, Alex Wesby 19, Toni Prostran 15, Christopher Ryan 12, Andreas von Uthmann 5, Adam Rönnqvist 3, Anton Saks 2.

(Norrköping leder med 3-1 i matcher)

Dela inlägget