Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

HIGHLIGHTS: BC Luleå-Norrköping Dolphins

Norrköping Dolphins stod för en liten “skräll” när man under tisdagen slog BC Luleå på bortaplan i den första semifinalen, 64-62. Se highlights från matchen!

Arbetsseger i semi 1
Semifinal och klassikermöte i Luleå Energi Arena mellan BC Luleå och Dolphins där man förväntade sig en riktig holmgång mellan två bra lag där nyckeln skulle ligga i ett tufft och aggresssivt defense.

Bra start på matchen av Dolphins som snabbt gör 2-9 och coach Peter Öqvist tvingas till en timeout redan efter 2,5 minut och man får tillfälligt stopp på den lilla blödningen men Dolphins dominerar skeendet och man kan vinna Q1 med 11-21, trots att man missat 6 kast från linjen.

Matchbilden blir lite annorlunda i Q2 där BC Luleå spelar ett aggressivare defense vilket gör utrymmet under korgen betydligt mindre men Dolphins är också täta bakåt och man vinner även quartern, 15-16, som ger dem 11 upp, 26-37, efter halva matchen. Båda lagen har fortfarande problem från linjen där BC har 6/11 och Dolphins 5/12.

Det blir en något nervös inledning av Q3 med tappade bollar och missade skott men Dolphins öppnar ändå starkast även i denna quarter och man är som mest 18 upp, 46-28, men då börjar BC dra i treor men Dolphins kan ändå vinna quartern med 13-15 och man är 13 upp, 39-52, inför den spännande avslutningen.

BC Luleå kommer att äga inledningen av Q4, mycket beroende på enkla turnovers från Dolphins, men även ett bra skytte från hemmalaget som snabbt gör 11-3 och Dolphins ledning är plötsligt nere i 5 poäng, 50-55, med halva quartern kvar. Dolphins får inte igång något insidespel men man leder med 53-60 med knappa 2 minuter kvar men då drar BC i två snabba treor från downtown och man är bara 1 poäng ner med 46,5 sekunder kvar. Dolphins kan dock sätta en tvåa and one men då sätter BC ännu en trea från andra sidan stan men Dolphins håller undan och man stjäl den första semin med 62-64 efter att BC vunnit Q4 med 23-12.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Matchfakta:
Luleå-Norrköping 62-64

(11-21, 15-16, 13-15, 23-12)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 18, Toni Prostran 12, Jaraun Burrows 12, Anton Saks 8, Tim Kearney 6, Christopher Ryan 3, Alex Wesby 3.
Norrköping: Joakim Kjellbom 15, Josh Hairston 11, Mikael Lindquist 11, Rickard Eriksson 8, Zarko Jukic 7, Tim Schüberg 6, Jaka Brodnik 5, Johnell Smith.
Publik: 1 793.

(Norrköping leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget