Logo: Team Of The Week

Team Of The Week 2015/16 #25

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

Adam Rönnqvist (G), Luleå
Var fenomenal i de två sista kvartsfinalerna mot Uppsala. 25-årige Rönnqvist sköt då i 26 respektive 23 poäng. Visade vägen när offensiven stundtals hackade för Luleå.

 
Mikael Lindquist (G), Norrköping
Utan Lindquist hade Norrköping knappast tagit sig till semifinal. “Ligaveteranen” var på sitt bästa spelhumör och satte 28 poäng i tisdags när östgötarna säkrade en semifinalbiljett.

 
Hlynur Baeringsson (F), Sundsvall
Efter två lite svagare insatser kom Baeringsson tillbaka starkt i kvartsfinal fyra med bland annat 14 poäng och 14 returer på kontot, men det räckte ändå inte till seger mot Norrköping (71-79).

 
Anton Saks (F), Luleå
Offensivt har det visserligen hackat lite för Saks, men defensivt var han en jätte över hela kvartsfinalserien mot Uppsala. I den femte och avgörande kvartsfinalen mot Uppsala i torsdags blev det nio poäng och hela 15 returer för 26-åringen.

 
Joakim Kjellbom (C), Norrköping
Kvar sedan förra veckan. Även om det inte alltid syns i statistiken är Kjellbom väldigt viktig för sitt Norrköping, allra minst i defensiven. När Sundsvall besegrades blev det återigen en “double-double” för 36-åringen: 13 poäng och 14 returer.

Vem vill du se i veckans ”Team Of The Week”? Tyck gärna till i kommentarsfältet!

Dela inlägget