Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR KVARTSFINAL #4: Uppsala Basket-BC Luleå

Vinna eller försvinna. Det är vad som gäller för Uppsala Basket i kvällens match mot BC Luleå. Se matchen direkt på Basketplay!

Fjärde kvartsfinalen
Det står 2–1 i matcher till BC Luleå mot Uppsala Basket och i kväll har Luleå chansen att avgöra. Det är bortamatch i Uppsala och ingen lätt uppgift, efter en snöpliga hemmaförlusten i kvartsfinal 1 med 72-74 har sedan Luleå vunnit på bortaplan med 95-90 och senast hemma med 88-70.

Hos Luleå fungerar spelet bättre och bättre för varje match och har nu allt i egna händer att kunna ta sig till semifinalspelet redan i kväll. Det gäller att få tag i tempot i matchen och styra det till sin egen fördel. För att kunna göra det behöver laget vara tuffare och aggressivare i returtagningen, helt enkelt dominera under korgarna. Vunna försvarsreturer bäddar för snabba uppspel med spelare som Christopher Ryan i spetsen som vindsnabb avslutare.

Ett snabbt spel vinner Luleå på och vi har sett i kvartfinalmatcherna att Uppsala gärna stoppar upp Luleå genom sina spelförstörande tidiga fouls för att hinna sätta upp sitt försvarsspel 5 mot 5. Dessutom behövs ett bolltempo med snabba pass där motståndarna inte hinner sätta upp ett kontrollerat försvar utan blir utmanade att hinna med i sin egen försvarsrotation i stället.

Hos Luleå börjar allt ha satt sig, laget/spelarna har funnit sig tillrätta och är i slutspelsform. Den första kvarten får tillskrivas premiärnerver och sedan har spelet känts riktigt bra. Visst var det en rysare nere i Uppsala och situationen hade kunnat vara helt annorlunda. Nu vann Luleå den matchen och kunde kvittera för att sedan vinna komfortabelt med 18 poäng hemma och har nu stor chans att gå vidare i kväll. Bakplanen med våra guards har funnit vägar till att undvika Uppsalas fällor och press på dem, firma Burrows och Prostran finner varandra igen och individuellt blir alla spelarna bra bättre och bättre.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER, KVARTSFINALER:
2016-03-22 19:04 KFUM Nässjö Borås Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
2016-03-22 19:04 Uppsala Basket BC Luleå Fyrishov (Webb-TV)
2016-03-22 19:04 Sundsvall Dragons Norrköping Dolphins Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget