Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR, KVARTSFINAL #3: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons

Det har blivit dags för den tredje kvartsfinalen mellan Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons. Ställningen är 1-1 i matcher. Se matchen direkt på Basketplay!

Dolphins-Sundsvall kl.16.04
Herrarna som hade 1-0 efter hemmasegern i söndags var ju i torsdags uppe i Sundsvall för att försöka ta hem en bortaseger.

På så sätt kunna ge sig själva chansen att avgöra hemma idag. Men efter en bra start på matchen kunde Sundsvall ta över och skaffa sig en 11-poängsledning efter Q1, mycket tack vare ett utomordentligt bra 3-poängsskytte, där man satte 18 poäng av de 28 man gjorde i quartern vilket är svårt att värja sig emot när motståndarna har ett sådant flow.

Dolphins kom dock igen och höll Dragons på noll poäng i över fem minuter i Q4 och skaffade sig möjligheten att knipa den så viktiga segern men hemmalaget lyckades ändå till slut att dra det längsta strået vilket alltså gav 1-1 i matcher.

Herrar Kjellbom och Lindquist stod för 68% av poängskörden och det krävs nog att flera spelare kliver fram och tar ansvar om denna kvartsfinalserie ska sluta lyckligt.

Det blev en skum foulfördelning i torsdagens match där Dolphins fick nästan 50% fler fouls (25/17) än Sundsvall och två man utfoulade, något som måste bli bättre idag. Inga nya skador rapporteras och Adi Kadrispahic är på bättringsvägen samtidigt som Johnell Smith hela tiden gör framsteg men än kvarstår en del rehabarbete.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-19 16:04 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)

2016-03-20 16:04 Borås Basket KFUM Nässjö Boråshallen (Webb-TV)
2016-03-20 18:04 Södertälje Kings Malbas Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget