Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR, KVARTSFINAL #3: BC Luleå-Uppsala Basket

Efter att både BC Luleå och Uppsala Basket tagit varsin seger på bortaplan står det 1-1 i matcher inför kvällens tredje kvartsfinal. Se matchen direkt på Basketplay!

Dags igen – Kvartsfinal 3
Kvartsfinalserien mellan BC Luleå och Uppsala har visat sig bli en jämn och tuff anrättning, precis som det ska vara i ett slutspel. 1-1 i matcher och dags för den tredje holmgången i matchserien. Hemmaplan för BC Luleå och stora förhoppningar om en seger för hemmalaget.

Uppsala har lyckats att störa BC Luleå på sin bakplan, tufft aggressivt försvar och dubblingar på framförallt Toni Prostran har stoppat stora delar av samarbetet mellan Toni och Jaraun Burrows. Uppsala har lyckats att kontrollera merparten av matchtempot hittills genom sitt spel på Luleås guarder men även den spelförstörande taktiken att avsiktligt foula så fort det finns chans för Luleå att driva upp tempot och ta sig över banan i snabba uppspel. Bröderna Person, Joanathan och Andreas gör starka insatser i matcherna. Alexander Lindqvist är alltid en spelare att se upp med med sin längd och skarpa skytte, som han visade upp i första kvartsfinalmatchen i Luleå. Anton Gaddefors spelade ingenting i Luleå men var het i gårdagens match.

Hos Luleå är Alex Wesby taggad och i slutspelsform, han har spelat tunga minuter där han tar tungt ansvar i defensiven samtidigt som han ska komma upp i hyggliga poängsiffror offensivt. Sedan har Luleå en Anton Saks som bara blir bättre och bättre och som kan bli en riktig joker här under slutspelet.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-18 19:04 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

2016-03-19 16:04 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)

2016-03-20 16:04 Borås Basket KFUM Nässjö Boråshallen (Webb-TV)
2016-03-20 18:04 Södertälje Kings Malbas Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget