Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR: Sundsvall Dragons-Norrköping Dolphins

Efter att Norrköping Dolphins vunnit den första kvartsfinalen i söndags, så ligger pressen nu på Sundsvall Dragons. Se matchen direkt på Basketplay – uppkast klockan 19:04!

Kvartsfinal 2 – Sundsvall vs Dolphins
Dags för en lång bussresa upp till Sundsvall för kvartsfinal 2 mot Dragons i Sporthallen med ett Dolphins som lyckades knipa den första kvarten hemma i Stadium Arena efter att man avgjort i sista quartern.

Avgjort i sista quartern har Dolphins gjort i de tre tidigare mötena som spelats i Stadium Arena medan mötet i Sundsvalls Sporthall i början på december vanns enkelt av Dolphins efter att man vunnit alla fyra quartrarna. Men – det var då och nu är det andra förutsättningar eftersom det är kvartsfinal och coacherna måste hitta nya vägar att scouta för att om möjligt kunna ”outsmarta” motståndaren.

Dolphins börjar få fason på spelartruppen och man åker till Sundsvall med tolv spelare inklusive Johnell Smith som gör framsteg hela tiden och gärna vill ha 15-30 minuter i varje match. En underbar inställning som delas av samtliga spelare i truppen och man åker med gott mod för att ta sig an Sundsvall Dragons för femte gången denna säsong.

Sundsvall rapporteras ställa upp med bästa möjliga manskap.
– Vi vet att vi måste vinna våra hemmamatcher och sedan ”sno” en på bortaplan för att gå vidare så visst är denna match mycket viktig. Men att vi var så nära på bortaplan i första matchen har gett oss bra självförtroende och vi känner att vi kan slå Dolphins. Det är inget snack om den saken, säger Sundsvalls coach Tommie Hansson och fortsätter:
– Det handlar om att spela samma fina försvar som senast samtidigt som vi måste luckra upp deras starka försvar. I mina ögon är Norrköping det defensivt starkaste laget i ligan så det blir ingen lätt uppgift. Men vi har förberett oss så bra vi kan och tittat på video så att ögonen är fyrkantiga. Vi vet vad vi ska göra nu är det ”bara” upp till oss att
genomföra det.

HIGHLIGHTS: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons (Kvartsfinal 1)

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-17 19:04 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 KFUM Nässjö Borås Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 Sundsvall Dragons Norrköping Dolphins Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)

2016-03-18 19:04 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

2016-03-19 16:04 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget