Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR: Nässjö Basket-Borås Basket

I kväll spelas den andra kvartsfinalen mellan Nässjö Basket och Borås Basket. Borås vann den första klart, och frågan är om Nässjö kan utjämna matchserien? Se matchen direkt på Basketplay!

Inför kvartsfinal 2 mellan Nässjö – Borås
I kväll gästar Borås Basket Nässjö sporthall för kvartsfinalmöte två lagen emellan. Borås vann det första mötet i söndags med stora siffror, 79-58. I denna match kopplade Borås ett stabilt grepp om händelserna redan i inledningen av matchen, och det vill till att Nässjö är vakna från start i kväll om matchserien ska kunna utjämnas.

Borås Basket var innan säsongen ett tippat finallag och de är givetvis stora favoriter i denna matchserie. Europacupspelet var en succé för laget men det tog viss energi från matcherna i Basketligan och troligtvis hade inte Borås slutat så långt ner som fyra annars. Laget förstärktes även i slutet av säsongen med duktige amerikanske spelaren Ronald Boggs och laget såg mycket bra ut i i den första kvartsfinalen, framförallt i det defensiva spelet.

Nässjö Basket lyckades bra med att få stopp på Borås stora stjärna Christian Maråker i söndagens match men istället steg Mike Palm och Ronald Boggs fram och var de mest framträdande spelarna tillsammans med isländske storskytten Jakob Sigurdarsson. I Nässjö gjorde Cole Darling det bra men fler av hans lagkamrater måste upp i nivå om ett så pass lag som Borås ska kunna besegras. En seger i kvällens match känns nästan nödvändig för Nässjö-laget. Ett underläge 0-2 mot Borås är rejäl uppförsbacke alla dagar i veckan och det vet Nässjös spelare. I hemmahallen är Nässjö starka och de har spelat med ett stort självförtroende inför hemmapubliken under hela säsongen och det finns absolut inget som talar emot detta även idag.

HIGHLIGHTS: Borås Basket-Nässjö Basket (Kvartsfinal 1)

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-17 19:04 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 KFUM Nässjö Borås Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 Sundsvall Dragons Norrköping Dolphins Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)

2016-03-18 19:04 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

2016-03-19 16:04 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget