Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR: Malbas Basket-Södertälje Kings

Södertälje Kings hade inga problem att köra över Malbas Basket i den första kvartsfinalen. I kväll möts lagen igen – denna gång i Malmö. Vi sänder direkt!

Första kvartsfinalen i Heleneholm
Skall nykomlingen Malbas kunna rubba de senaste årens svenska mästare så är det nu på hemmaplan som chansen finns. Men det krävs en perfekt genomförd match där alla hemmaspelare presterar sitt max.

Efter en fantastisk säsong som nykomling där Malbas, som första nykomling någonsin, lyckades ta sig till slutspel är vi nu framme i andra kvartsfinalmatchen i bäst av fem. Malbas lyckades inte skaka Södertälje i första kvartsfinalen på bortaplan i måndags. Det stora utropstecknet för Malbas i den matchen var Carl Engström som gjorde en bra match medan de flesta andra var väldigt anonyma.

I denna kvartsfinalsserie förväntar sig ingen något annat än att Södertälje skall vinna i tre raka matcher. Vi har denna säsong spelat fyra matcher mot dem och förlorat samtliga, men för varje match vi spelar mot Södertälje kommer vi närmare en vinst.
– Vi var väldigt nervösa och tagna av stundens allvar i förra matchen. Den gameplan vi lade upp genomförde vi inte och då kommer vi få svårt mot vilket lag som helst. I kväll vill jag se att Darion stiger fram och ger oss poäng från trepoängslinjen samt genom sina attacker mot korgen, och att Carl fortsätter spela bra under korgarna. Sedan behöver vi även få igång Fredrik och Alex så att de bidrar med poäng. Men oavsett vad vi gör framåt så måste vårt försvar vara det bästa på hela säsongen. Vi vill spela tufft, och på gränsen, för att visa vem som bestämmer i Heleneholm, säger Malbas coach Henrik Svensson.

Tobias Sjöberg är fortfarande sjuk i körtelfeber men alla andra är tillgängliga för Malbas. Södertälje ställer upp med samma lag som i måndags, vilket betyder att Nick Spires fortsatt saknas.

HIGHLIGHTS: Södertälje Kings-Malbas Basket (Kvartsfinal 1)

Text: Malbas Basket

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-17 19:04 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 KFUM Nässjö Borås Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 Sundsvall Dragons Norrköping Dolphins Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)

2016-03-18 19:04 BC Luleå Uppsala Basket Luleå Energi Arena (Webb-TV)

2016-03-19 16:04 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)

Dela inlägget