Fotograf: Basketplay/Basketsverige.se

INFÖR: Uppsala Basket-BC Luleå

Det har blivit dags för den andra kvartsfinalen mellan Uppsala och Luleå. Efter att Uppsala lite överraskande vann på bortaplan i måndags är det ett revanschsuget Luleå som besöker Fyrishov.

Kvartsfinal 2 – Uppsala borta
Nej, det gick inte vägen i kvartsfinal 1 utan det blev förlust efter 13 raka vinster. Men ju fler vinster som kommer ju närmare förlusten kommer man…! Okej, en klyscha… men ett faktum för BC Luleå. Förväntningarna på BC Luleå var högt ställda inför kvartsfinalserien men stoppades abrupt av ett taggat Uppsala Basket.

En snöplig förlust med 2 poäng efter en dramatisk avslutning på matchen med stora skott från bägge lagens spelare, tyvärr gick inte Luleås två sista försök in i korgen för vinst eller förlängning och förlusten och underläge med 0 – 1 i kvartsfinalserie som spelas bäst av fem var ett faktum.

Ny match i kväll och vi ser fram emot en utjämning – hoppet är ju det sista som överger människan. Coach Peter Öqvist var lite missnöjd med tredje perioden som förlorades klart och där Uppsala tog greppet om matchen. Tredje perioden har annars varit en avgörande faktor i framgångssagan med tretton raka vinster under januari till början av mars.

Det finns lite småskavanker på en del spelare i laget men inget som hindrar från spel i dagsläget. Ny match som sagt och nu måste BC Luleå ta tag och kontrollera tempot i matchen. Det var Uppsala som kunde kontrollera stora delar av första matchen och med hög bollpress, tufft försvar på Luleås guarder kunde de stressa fram ett antal turnovers vid mittplan som gav Uppsala enkla poäng. Det gäller nu att få fart på maskineriet och undvika stoppen på våra guarder och stoppen på bolltempot för att undvika enkla bollförluster. Det var guardtrion Andreas Person, Jonathan Person och Mannos Nakos som var Uppsalas vinstfaktor och de som bestämde matchtempot. Det måste nu Luleå ta ifrån dem, dessutom på deras hemmaplan, vilket blir en intressant uppgift för våra bakplansspelare.

HIGHLIGHTS: BC Luleå-Uppsala Basket (Kvartsfinal 1)

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER (SLUTSPEL):
2016-03-16 19:04 Uppsala Basket BC Luleå Fyrishov (Webb-TV)

2016-03-17 19:04 Malbas Södertälje Kings Heleneholms sporthall, Malmö (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 KFUM Nässjö Borås Basket Nässjö Sporthall (Webb-TV)
2016-03-17 19:04 Sundsvall Dragons Norrköping Dolphins Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)

Dela inlägget