Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Sista grundseriematchen för Jämtland

I kväll väntar sista matchen i grundserien för Jämtland Basket. På besök kommer Norrköping Dolphins. Läs vad Jämtland-coachen Torbjörn Gehrke tänker inför matchen.

Problemet i att sia om framtiden är inte alltid ”vad” som kommer att hända, utan snarare ”när” det kommer att ske. De problem många pratade om skulle kunna inträffa med lagen (skador/rotering, ekonomi, etc.) har till mångt och mycket inträffat. Vi fick dock aldrig chansen att dra fördel av ”de andras problem”, utan våra problem med skador drog helt enkelt ut för länge på tiden.

Vi trodde definitivt Malbas hemma skulle bli den avgörande matchen för om vi skulle kunna gå till slutspel eller inte. Vi trodde också vi skulle klara oss med 10-11 segrar, men vi hade då som sagt inte räknat med att Malbas skulle vinna 6 av sina sista 9 matcher innan vårt möte.
En av de segrar Malbas tog var mot starka Norrköping. Men med en till åldern kommen bil-park som Norrköping och skador just den dagen, så var Malbas för bra (precis som mot Sundsvall).

Inför matchen mot Norrköping ser det ganska ”klart” ut i tabellen. Norrköping som började säsongen genom att endast förlora 4 av 19 matcher har nu förlorat hela 5 på sina sista 10.
Men det finns fortfarande en chans för Norrköping att komma tvåa i grundserien och det är genom att vinna mot Jämtland, samt att BC Luleå förlorar mot Umeå. Umeå har slagit BC Luleå två gånger i år. Chansen finns definitivt då jag inte tror man längre vågar skriva att Umeå är en ”skratt match” för BC.

Återstår bara frågan om Norrköping är taggade nog att gå all-in för andraplatsen och på så vis kanske få Uppsala i kvartsfinal (i stället för Sundsvall som redan verkar ha en fot i graven)? Oavsett vad, kommer vi hantera denna match mot Norrköping precis som sig bör. Vi kommer att slå Norrköping och därmed hamna en match bakom Malbas om de inte slår Södertälje i sitt möte samtidigt.

Text: Torbjörn Gehrke (coach, Jämtland Basket)

KOMMANDE MATCHER:
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 Sundsvall Dragons KFUM Nässjö Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 Malbas Södertälje Kings Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 ecoÖrebro Borås Basket Idrottshuset (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 Jämtland Basket Norrköping Dolphins Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 BC Luleå Umeå BSKT Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Dela inlägget