Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Luleå vill säkra andraplatsen

Nemesis var hämndens gudinna, i den grekiska mytologin, som straffade människorna för övermod, som att BC Luleå i de två tidigare matcherna har tagit ut segrarna i förväg mot BSKT Umeå. Två möten och två tunga, riktigt sura förluster som svidit i skinnet på luleålaget.

Nu är det dags för det tredje mötet, tillika sista matchen i grundserien innan slutspelet drar igång om en vecka.

Luleå kan av egen kraft vid vinst säkra andraplatsen före Norrköping, vilket vore en härlig känsla och ökat självförtroende för laget. Umeå ligger ohjälpligt sist i tabellen med fyra vinster på 29 försök, alltså hälften av vinsterna mot Luleå. Att Luleå ska förlora kvällens match finns egentligen inte på kartan, men det är bäst att låta det vara osagt.

Umeå har stora skadeproblem och har varit hårt brandskattade under en längre tid samtidigt som Luleå bara blivit bättre och bättre, har 12 raka vinster och den senaste kom i lördags borta mot Södertälje Kings.

Firma Prostran och Burrows är närmast ostoppbara, Alex Wesby gör alltid ett solitt arbete, Adam Rönnqvist är numer Sveriges okrönte trepoängskung. Tim Kearneys tuffa försvarsarbete drar alltid med sig laget och framåt har det börjat lossna för Tim som är en bra distansskytt. Unge talangen Andreas von Uthmann börjar få bra minuter och förvaltar dem väl. Lite smärre skador ger dock lite smolk i glädjebägaren där vindsnabbe Christopher Ryan dras med ryggont, Jaraun Burrows stukade till foten i den senaste matchen och ‘Big D’ – Denzel Andersson har knäont.
– Mot Umeå är utmaningen att komma ut med samma energi som Södertälje, att nå samma intensitet och aggressivitet som mot tabellettan. Men det bör inte vara några problem med tanke på att vi har förlorat två gånger mot dem tidigare under säsongen. Umeå är ett lag som har passat oss illa och vi är ute efter revansch, säger Luleås headcoach Peter Öqvist.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

KOMMANDE MATCHER:
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 Sundsvall Dragons KFUM Nässjö Sundsvalls Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 Malbas Södertälje Kings Heleneholms Sporthall, Malmö (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 ecoÖrebro Borås Basket Idrottshuset (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 Jämtland Basket Norrköping Dolphins Östersunds Sporthall (Webb-TV)
Tisdag 2016-03-08 19:04:00 BC Luleå Umeå BSKT Luleå Energi Arena (Webb-TV)

Dela inlägget