Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Luleå bröt Kings segersvit och tog sin tolfte raka

Södertälje Kings hittade aldrig rytmen i matchen mot BC Luleå och förlorade till sist med 78-90, efter att ha legat under sedan slutet av den första perioden.

Jaraun Burrows spelade en betydande roll i Luleå och bidrog med 26 poäng, sju returer och fem assists, liksom Toni Prostran (nio assists), Adam Rönnqvist (19 poäng) Alex Wesby (16 poäng) och Anton Saks (sju returer). Skyler Bowlin bidrog med 22 poäng, sex returer och sex assists och Toni Bizaca med en double-double, 14/11.

Matchen inleddes i högt tempo som passade Luleå bäst. Gästerna spelade snabbt i transitionen medan Kings såg stillastående och avvaktande ut, som om man väntade på något eller någon. Men eftersom varken Aaron Anderson eller Nicholas Spires fanns att tillgå kunde inte hjälpen komma från deras håll, och trots att Adam Ramstedt gjorde ett bra jobb i returtagningen (åtta) tillsammans med Bizaca och Bowlin märktes frånvaron av dessa två. I Luleå saknades Christopher Ryan.

I q2 hade gästerna gått upp i en tiopoängsledning som vid ett tillfälle var uppe i 14 innan Kings åter lyckades ta ned den till tio inför den tredje perioden, men rytmen fortsatte lysa med sin frånvaro. Värdefulla bollinnehav gavs bort och det var motigt att hitta avsluten, mycket på grund av Luleås välscoutade försvarsinsats. I andra änden tog gästerna för sig i insideområdet, svingade bollen och sköt bra utifrån.

Den välbehövliga vändningen infann sig inte efter halvtidsvilan och Kings fortsatte sacka. Burrows, som hade gjort ett jättejobb fram till halvtid, vrickade till foten under den andra perioden och kunde inte fortsätta på samma höga nivå resterande del av matchen. Men trots att hemmalagets fokus inte var vad den borde lyckades Dino Pita sätta en trea i slutsekunden av q3 och därmed minska underläget till 61-69.

Pita fortsatte skjuta bra och bidrog till att hemmalaget ändå behöll kontakten med Luleå. Rutinerade och ihärdiga Södertälje fortsatte mala på i uppförsbacke och hade halvvägs in i q4 hämtat ikapp till 74-78, men i dag räckte inte energin till för att vända matchen, som välförtjänt vanns av gästande Luleå.

Matchfakta:
Södertälje–BC Luleå 78-90

(19-26, 22-25, 20-18, 17-21)
Poäng, Södertälje: Skyler Bowlin 22, Dino Pita 20, Christopher Czerapowicz 15, Toni Bizaca 14, Davis Lejasmeiers 3, Adam Ramstedt 2, Mike Joseph 2.
BC Luleå: Jaraun Burrows 26, Adam Rönnqvist 19, Alex Wesby 16, Toni Prostran 12, Anton Saks 9, Mikita Meshcharakou 3, Tim Kearney 3, Andreas von Uthmann 2.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget