Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Nässjö vände stort underläge mot Örebro

Nässjö Basket hade allt uppdukat för basketfest hemma i sporthallen denna fredag kväll inför storpublik 1 168 personer. Sundsvalls förlust tidigare under dagen innebar att en seger mot Örebro skulle säkra femteplatsen i tabellen och visst blev det seger men det satt hårt åt.

Nässjö vinner till slut med 79-64 mot ett starkt krigande Örebro efter halvtidsunderläge 31-42.

Eco Örebro kommer till match med stora skadebekymmer och på förhand kändes denna match nästan avgjord innan uppkast men som vi bekant vet så fungerar inte idrott på detta vis. Örebros spelare med Miklos Szabo i spetsen kommer ut och skjuter nästan lädret av bollen under matchens första halva. Läget för Nässjö är det totalt motsatta och hemmaspelarna har fantastiskt svårt att få bollen i nät, (2/17 från trepoängslinjen under q1-q2). Örebro leder med 24-16 efter 8 minuter men Nässjö får bättre energi slutet av period 1 främst genom ett riktigt bra byte av Jonathan Peleg och avståndet krymper en aning.

Q2 är väldigt lik den första delen av matchen och ett Örebro som går runt på sju spelare kontrollerar matchen in i halvtidspausen. Flera Nässjöspelare drar på sig foulbekymmer och det är frustrerade ansiktsuttryck på Nässjöspelarna när de går ner till omklädningsrummet efter den andra perioden.

Nässjö Basket börjar den tredje perioden klart bäst och på bara några minuter är man ifatt Örebro poängmässigt men efter en run i slutet kan bortalaget återigen spela till sig en ledning inför Q4. Nässjö visar ändå under perioden att spelet finns där precis som intensiteten i försvarsspelet och i och med Örebros korta rotation kändes det nästan logiskt att Nässjö i inledningen av den sista perioden går ifatt och förbi ett tröttkört Närkelag. Cole Darling visar vägen för hemmalaget och han ligger bakom det mesta offensivt under matchens sista period. Nässjö vinner perioden med 28-8 och matchen till slut bekvämt.

Nässjö Basket gör inte en toppenmatch ikväll men man visar tålamod och man får inte panik trots stort underläge. Laget jobbar stenhårt vidare och visar att man är riktigt jobbiga att möta under fyra perioder. Rutinerade spelare som Cole Darling och Mantas Griskenas visar vägen och Dartaye Ruffins ledaregenskaper gillar vi verkligen under kvällens match. Young guys Jonathan Peleg och Hajzer Ismaili kommer också ifrån kvällens match med gott betyg men bäst över hela banan var utan tvekan Cole Darling.

Se highlights från matchen:

Matchfakta:
Nässjö–Örebro 79-64

(21-26, 10-16, 20-14, 28-8)
Poäng, Nässjö: Cole Darling 28, Filip Djuran 13, Mantas Griskenas 12, Dartaye Ruffin 10, Aleksa Solevic 8, Jonathan Peleg 2, Abdou Medjedoub 2, Hajzer Ismaili 2, Karim Wazzi 2.
Örebro: Miklos Szabo 15, Nebojsa Pavlovic 15, Justin Baker 13, Sean Smith 8, Jordan Peltier 6, Olle Mellström 5, Max Johansson 2.
Publik: 1 168.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget