Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Svår match för både Umeå och Jämtland

Två lag som sitter fast där de är i tabellen och kan inte påverka någonting annat än tabelläget rent kosmetiskt. Ära? Jo visst. Heder? Ja de me. Mentalt övertag inför Play-Out. Jorå, det också.

Men i slutändan så är det svårt att blåsa liv i denna matchen då den tyvärr inte påverkar någonting i praktiken. Umeå dras med några skador, så det är väl ytterst tveksamt om de vågar riskera eventuella nyckelspelare inför play-out omgångarna runt hörnet då Eco Örebro, Jämtland och Umeå skall göra upp om att undvika en kvalplats mot de Basketettan-lagen som tror sig få ihop ekonomi och organisation att kvala till ligan. Jämtland har dock tydligt markerat att vi tycker vi kunde ha varit ett slutspelslag.

Ska vi backa upp det, så är en seger mot Umeå förstås nödvändigt, men det blir inte enkelt. Borås var på besök i Umeå för några dagar sedan och då spelade man med alla spelare förutom Omar Krayem. Umeå å andra sidan mönstrade vare sig Johan Pierre, Nathan Dawit eller Johan Rönström och förlorade endast med fem poäng. Det var ingen marginal att prata om. Sist det begav sig mellan Umeå och Jämtland tappade vi en betryggande ledning och fick Dino Cinac skadad i ytterligare två veckor, så minnena ifrån den hallen är inte så positiva.

Jag tror nog vi har en innestående bitterhet över den plumpen på 30-0, så jag tror inte det behövs så mycket motivation för att få Jämtland att ta denna matchen på allvar. Målsättningen att vinna elva matcher i grundserien kvarstår. Innan säsongen spekulerade vi i att det kanske skulle krävas tio vinster (precis som året innan) för att gå till slutspel, men så blev inte fallet. Men det skadar ju inte att vinna mer än var tredje fajt i år, så vi vet vart vi ska sätta ribban 2016-2017.

Det och att markera att vi tar alla matcher på allvar inför det stundande play-out spelet är viktigare än många tror. Att vinna är en vanesak – men det är det att förlora också.

Text: Torbjörn Gehrke (coach, Jämtland Basket)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-03-04 13:30:00 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 KFUM Nässjö ecoÖrebro Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 Umeå BSKT Jämtland Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 Borås Basket Uppsala Basket Boråshallen (Webb-TV)

Lördag 2016-03-05 17:00:00 Södertälje Kings BC Luleå Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget