Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Nässjö går för tredje raka mot Örebro

Ett slutspelsklart Nässjö Basket gästas i kväll av Eco Örebro för lagens tredje och sista möte denna säsong. Nässjö har vunnit de två första matcherna relativt bekvämt.

Närke-laget har dock spelat upp sig och svarat för riktigt bra prestationer den senaste tiden vilket tyder på att Nässjö måste komma ut dito för att kunna befästa sin femte plats i tabellen.

Eco Örebro har haft en strulig säsong med flera skador på nyckelspelare som Pierre Hampton tidigt på säsongen, men nu också Ahmed Starks. In i uppställningen har i stället amerikanen Justin Baker kommit och Baker har höjt laget med sin ankomst. Under korgarna har man starka importduon Miklos Szabo och Nebojsa Pavlovic, och dessa herrar är klart kompetenta basketspelare. På guardsidan har tidigare Sandaspelaren Jordan Peltier verkligen visat att han håller bra klass och han har gjort en riktigt bra förstasäsong i Basketligan.

Nässjö Basket kommer till match med en härlig seger borta mot Dolphins i ryggen och spelarna visar att man vill verkligen göra allt för att nå en femte plats i tabellen. En placering som i dagsläget innebär härliga kvartsfinaler mot Borås Basket. För att nå detta krävs hårt fokus i de två återstående omgångarna mot Örebro och Sundsvall. Laget är fulltaligt och samtliga spelare ser ut att vara nära slutspelsformen.

Text: Nässjö Basket

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-03-04 13:30:00 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 KFUM Nässjö ecoÖrebro Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 Umeå BSKT Jämtland Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 Borås Basket Uppsala Basket Boråshallen (Webb-TV)

Lördag 2016-03-05 17:00:00 Södertälje Kings BC Luleå Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget