Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Fredagsmyset är bättre i Boråshallen

På fredagskvällen spelar Borås Basket sin sista grundseriematch på hemmaplan den här säsongen och man gör det mot tuffa och formstarka Uppsala Basket. Inför matchen fick vi ett snack med Borås lagkapten Adama Darboe.

Det har blivit dags för den sista grundseriematchen i Boråshallen denna säsong. Gästande Uppsala är ett farligt lag som möjligen kan dyka upp som motståndare i slutspelets semifinalrunda. Vi frågade lagkapten Adama Darboe om vad Uppsalas styrka är.
– Alla i Uppsala Basket är svenskar och känner varandra seden ungdomsåren. Det gör att de har bra kemi i laget, vilket också innebär att alla vet hur alla rör sig på planen och att deras lagförsvar är väldigt bra.

BASKETPLAY: Se Borås Basket-Uppsala Basket

Så hur förstör man för ett lag som har kemin som stryka?
– Man försöker få dem spela individuellt. Man stör deras bollsving och låter dem inte springa så enkelt. Då kommer de att bli frustrerade.

Borås och Uppsala möttes två gånger på ungefär en vecka i höstas. I den första matchen spelade Borås på hemmaplan, hade publiken i ryggen och vann med 14 poäng. Den andra matchen spelades i Fyrishov. Då vann Uppsala med tio.
– För oss är det skönt att ha publiken med oss. Hemmaplan är enklare. Det är kul att spela i Fyrishov också, men tufft. Det är inte ofta man vinner där, men det gäller alla lag i Basketligan.

Vilka är Uppsalas bästa spelare och de största hoten mot en Borås-seger på fredagskvällen?
– Jag måste säga Alex och Axel. Alex Lindqvist är en power forward som skjuter väldigt bra från trepoängslinjen. Axel Nordström är väldigt allround. Han kan skjuta och gå på drive, men han är extra farlig på returerna. Sedan har de bröderna Andreas och Jonathan Person. Båda är snabba och väldigt bra i försvaret.

En spelare som lätt glöms bort (har varit skadad sedan semifinalserien i våras) men som eventuellt gör comeback i denna match är Anton Gaddefors.
– Gaddefors är Uppsalas absolut bästa spelare när han är hel och frisk. Det blir skönt för dem att få tillbaka honom.

BASKETPLAY: Se Borås Basket-Uppsala Basket

Hur ser det ut med din egen matchup?
– Jag kommer spela på ett par olika positioner. I försvar kommer jag att matchas mot bröderna Person (en i taget) och kanske lite på Axel Nordström.

Vad är det som gör fredagsmys i Boråshallen så mycket bättre än hemma i TV-soffan?
– Du får ju allt. Kärlek, passion, bra stämning och fredagsgodiset finns i våra grymma i kiosker. Och så får du en underhållande match mellan två lag som älskar att spela snabb basket. Så ge oss en chans.

Borås Basket kommer till spel utan skadade Omar Krayem.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

KOMMANDE MATCHER:
Fredag 2016-03-04 13:30:00 Norrköping Dolphins Sundsvall Dragons Stadium Arena A (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 KFUM Nässjö ecoÖrebro Nässjö Sporthall (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 Umeå BSKT Jämtland Basket Umeå Energi Arena (Webb-TV)
Fredag 2016-03-04 19:04:00 Borås Basket Uppsala Basket Boråshallen (Webb-TV)

Lördag 2016-03-05 17:00:00 Södertälje Kings BC Luleå Täljehallen (Webb-TV)

Dela inlägget