Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Senaste nytt inför kvällens matcher i Basketligan

I kväll spelas det full omgång – fem matcher i Basketligan. Vi har koll på vad du behöver veta inför alla matcher.

NORRKÖPING DOLPHINS-NÄSSJÖ BASKET
Uppkast: 18:34
Se matchen på webben – klicka här!

Norrköping Dolphins är hårt skadedrabbat för tillfället och varken Johnell Smith, Tim Schüberg och Adi Kadrispahic kommer till spel i kväll. Dessutom talar det mesta för att Edvin Stark och Zarko Jukic missar matchen.
– Zarko har åkt på något magvirus. När man trodde att det skulle vända och att vi skulle få tillbaka någon som kommer nästa smäll. Det är snart slutspel och vi är långt i från friska. Det är oroväckande, säger Dolphins headcoach Adnan Chuk till Folkbladet.

Nässjö kommer senast från en vinst hemma mot Umeå vilket säkrade sjätteplatsen i ligan och samtidigt ger en möjlighet att tampas med Sundsvall om femteplatsen, vilka man för övrigt möter borta i sista omgången. Två tidigare möten med Dolphins har resulterat i en 5-poängsseger hemma i Sporthallen i oktober och en förlust med 25 poäng i Stadium Arena i början av januari.

Nässjö åker till Norrköping med ett ordinarie lag, med ett frågetecken för Tanju Yulman.

SUNDSVALL DRAGONS-UPPSALA BASKET
Uppkast: 19:04
Ingen webbsändning!

Sundsvall Dragons kommer till kvällens match med fem raka förluster, men Uppsala Basket är ett lag man slagit två gånger tidigare under säsongen (88-79 och 86-80).
– Vi har haft en tung period och inte vunnit på ett tag nu trots att träningarna sett bättre ut än på länge. Förhoppningsvis visar det sig även på match att vi ser bra ut träningsmässigt. Intensiteten ökar, kommunikationen tilltar och det fysiska spelet märks allt tydligare. Troligtvis på grund av att spelarna känner att slutspelet är på väg och att laget måste börja vinna igen. Vi vill gå in i slutspelet med en bra känsla i kroppen, säger Sundsvalls headcoach Tommie Hansson som har alla spelare tillgängliga.

I Uppsala är Jonathan Person tillbaka i spel efter sin hjärnskakning som har stoppat honom under de tre senaste matcherna. Däremot saknas Mannos Nakos, och Anton Gaddefors comeback dröjer lite till.
– Anton kommer inte att spela i morgon (läs idag) men vi hoppas han kan göra sin debut i Borås. Han ska vara redo på fredag och i slutspelet, säger Uppsalas headcoach Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning.

ECO ÖREBRO-SÖDERTÄLJE KINGS
Uppkast: 19:04
Se matchen på webben – klicka här!

Botten mot toppen och på pappret en enkel seger för Södertälje. Men Örebro visade för bara någon månad sedan – på bortaplan, att man kan ställa till problem för Södertälje. Då vann Kings “bara” med 83-76 efter att matchen länge varit helt jämn.

I söndagens seger mot Umeå saknade Södertälje både Nick Spires och Toni Bizaca på grund av skador. Det är oklart om någon av dom spelar i kväll.

JÄMTLAND BASKET-MALBAS BASKET
Uppkast: 19:04
Se matchen på webben – klicka här!

Malbas stod för en enastående andra halvlek mot Sundsvall i fredags då man vände stort underläge till seger med 98-89. Segern säkrade en slutspelsplats för nykomlingen. Jämtland kommer från stor förlust hemma mot Södertälje (83-106).

De två tidigare mötena under säsongen har slutat med en seger vardera. I premiären i början på oktober vann Malbas efter förlängning med 93-85, och i Östersund veckorna innan jul vann Jämtland med 76-59.

UMEÅ BSKT-BORÅS BASKET
Uppkast: 19:04
Se matchen på webben – klicka här!

Umeå stretade på riktigt bra hemma mot mästarlaget Södertälje i söndags, detta trots att både Nathan Dawit och Ninib Masso tvingades utgå. I skrivande stund är det oklart om någon av dessa spelare finns med i kväll. Sedan tidigare finns Johan Pierre, Johan Rönström och Jesper Hallberg på skadelistan.
– Jag vet faktiskt inte om någon är tillbaka till matchen mot Borås. Det blir lite test på träning och sedan får vi ta gameday decision utifrån vad medicinska teamet säger. Som coach får jag helt enkelt se vilka som är tillgängliga, säger Umeås headcoach Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

Borås har åkt till Umeå utan Omar Krayem, som skadade sig i baksidan av ena låret under matchen mot Luleå i lördags.

TABELL OCH SAMTLIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR!

Dela inlägget